Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην απόρριψη των κατηγοριών που βαραίνουν τον πελάτη του, τον γνωστό ηθοποιό που καταγγέλλεται ότι βίασε γυναίκα το 2020, προχώρησε ο δικηγόρος του, Χάρης Αναγνωστόπουλος. Σε βάρος του συγκεκριμένου ηθοποιού ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κώστας Σπυρόπουλος, άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα του βιασμού. Ο ηθοποιός κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση μετά τους Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη, έπειτα από την καταγγελία. 

«Δεν είναι σύμπτωση το ότι η υπόθεση αυτή στηρίζεται σε μια καταγγελία που χρονικά έπεται της ανάδειξης και της δράσης του κινήματος ''metoo'' και τον σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο που αυτό έπαιξε στην αποκάλυψη περιπτώσεων κατάχρησης εξουσίας σε εγκλήματα γενετήσιας ελευθέριας και άλλων. Είναι απολύτως βέβαιο ότι η συγκεκριμένη καταγγελία είναι απολύτως ψευδής, αντιφατική και αυτοαναιρούμενη από το ίδιο το περιεχόμενό της. Δυστυχώς όμως ανήκει σε εκείνες τις περιπτώσεις που ενώ απέχουν παρασάγγας από τον προστατευτικό πυρήνα του ανωτέρω κινήματος, επιχειρούν αθέμιτα να εκμεταλλευτούν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που αυτό δημιούργησε και να το εργαλειοποιήσουν, στοχεύοντας σε δημοσιότητά και άλλους ιδιοτελείς σκοπούς. Εξ' αφορμής μάλιστα τέτοιων κατασκευασμένων, ψευδών και εκ του πονηρού υποβαλλόμενων καταγγελιών, που εν τέλει υπονομεύουν και βλάπτουν το παραπάνω κίνημα και τα πραγματικά θύματα καταδικαστέων συμπεριφορών και εγκλημάτων, θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλογιστούμε το μέγεθος της ζημίας που προκαλείται σε αυτόν που καταγγέλλεται άδικα και αναληθώς με τον τρόπο αυτόν. Γιατί οι τρομακτικές συνέπειες για την επαγγελματική, κοινωνική, προσωπική και οικονομική υπόσταση του αναληθώς καταγγελλόμενου, δυστυχώς επ'ουδενί δεν αποκαθίστανται από τη μεταγενέστερη απαλλαγή του, ιδίως όταν επί μακρόν έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης ως θύτης και έχει υποστεί καίρια πλήγματα στην αξιοπρέπεια και στην ηθική του υπόσταση».

Ο ηθοποιός, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του σε θεατρικές παραστάσεις, στις εξηγήσεις που έδωσε στον εισαγγελέα, αρνήθηκε τον βιασμό που του αποδίδεται. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι υπήρξε συναίνεση, ωστόσο η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί στον ανακριτή. Ο σχετικός φάκελος έφτασε στον εισαγγελικό λειτουργό μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. 

Η πρώτη δίκη

Την ίδια ώρα, προσδιορίστηκε και η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo. Συγκεκριμένα, στις 12 Ιανουαρίου 2022 στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσει ο προπονητής της ιστιοπλοΐας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης μαθήτριας.

 

Η εν λόγω υπόθεση αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που άνοιξε μετά τις αποκαλύψεις, στις οποίες είχε προχωρήσει η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου. Η κατάθεσή της, όπως φάνηκε και στην πορεία, άνοιξε το δρόμο και σε άλλα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να βρουν το κουράγιο να μιλήσουν και να καταγγείλουν τους υπευθύνων των εις βάρος τους αξιόποινων πράξεων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA