Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια σχεδόν ανοιξιάτικη ημέρα θα είναι η σημερινή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, λίγο πριν χτυπήσει την χώρα μας, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων νέα κακοκαιρία. Σήμερα ο καιρός θα είναι καλός, με λίγες νεφώσεις και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες. Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για σήμερα Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με παροδικές νεφώσεις κατά τόπους. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 20, στην Ήπειρο από 6 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 22 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 11 έως 22 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 23-25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς.

Νέα κακοκαιρία από την Παρασκευή – Έρχεται μπόλικο νερό, προειδοποιεί ο Αρναούτογλου

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου για το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από την Παρασκευή (21/10) και θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021. Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, τα καιρικά φαινόμενα που θα μπάσει στη χώρα το εν λόγω σύστημα, θα φτάσουν με το πέρας των ωρών να πλήττουν ταυτόχρονα σχεδόν ολόκληρη την ελληνική επικράτεια την Κυριακή, ενώ εντονότερα σε αυτό το δύσκολο και συνάμα επικίνδυνο -έχουμε ήδη πληγεί από δυο δυνατές κακοκαιρίες- τριήμερο θα είναι το Σάββατο.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά, από τα βορειοδυτικά της χώρας θα εισβάλουν σύννεφα που θα έρθουν από την Αδριατική, την Ιταλία και τα βορειοδυτικά Βαλκάνια. Μέχρι το βράδυ θα έχουν καλύψει όλη τη δυτική Ελλάδα. Θα δίνει μπόρες και καταιγίδες. Το Σάββατο τα σύννεφα θα γίνουν περισσότερα και θα καλύψουν όλη τη χώρα, εκτός από την Κρήτη και τα πολύ-πολύ νοτιοανατολικά τμήματα της χώρας.

Φαινόμενα αναμένεται να εκδηλώνονται σχεδόν σε όλη τη χώρα. Στη δυτική Ελλάδα θα έχουμε ξανά βροχές, μπόρες και καταιγίδες, με τα εν λόγω φαινόμενα να είναι έντονα στα Επτάνησα, όπου θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες. Χρειάζεται προσοχή, διότι σε πολλές από αυτές τις περιοχές έχει ήδη πέσει πολύ νερό το τελευταίο χρονικό διάστημα και μπορούν να πλημμυριστούν πολύ πιο εύκολα, επειδή το έδαφος είναι κορεσμένο.

Την Κυριακή θα έχουμε ακόμη περισσότερες συννεφιές, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι οποίες θα δώσουν μέτριας -κατά βάση- βροχοπτώσεις, με τις περισσότερες και πιο έντονες να σημειώνονται στις πιο δυτικές-βορειοδυτικές περιοχές της χώρας και στα πιο βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Επιπλέον, από την κακοκαιρία θα επηρεαστεί μεγάλο κομμάτι και της δυτικής και της κεντρικής βόρειας χώρας, με παροδικές βροχές, ίσως και καταιγίδες, κυρίως στην δυτική Ελλάδα. Ακόμη, την Κυριακή η Θράκη θα παγώσει ιδιαιτέρως, λόγω βοριάδων που θα εισβάλουν από τα βορειοανατολικά και θα ρίξουν αισθητά τη θερμοκρασία στην περιοχή. Την Κυριακή το βράδυ η χώρα θα «κοπεί στα δυο», με το βόρειο τμήμα της να εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κρύο και καιρικά φαινόμενα και το νότιο να έχει καλό καιρό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA