Μενού
  • Α-
  • Α+

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης, 20 Οκτωβρίου πως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο ενέκρινε την κάλυψη των εξόδων θεραπείας της Μυρτώς, που είχε κακοποιηθεί στην Πάρο, από τον ΕΟΠΥΥ και πλέον η κοπέλα,  θα συνεχίσει τη θεραπεία της στην εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία. Την απόφαση έκανε γνωστή με ανάρτησή του και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στέλνοντας και μήνυμα «είμαστε όλοι δίπλα της».https://twitter.com/thanosplevris/status/1450721775214530560?ref_src=twsrc^tfw

Της συγκεκριμένης απόφασης είχαν προηγηθεί έντονα παράπονα της μητέρας της Μυρτούς, για το γεγονός ότι δεν έλαβε καμία βοήθεια από το Κράτος προκειμένου η κόρη της να συνεχίσει την θεραπεία της. 

Συγκινημένη η μητέρα της Μυρτούς

«Είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη που λάβαμε απάντηση από το κέντρο INI HANOVER που μας γράφουν ότι θα προσπαθήσουν να καταφέρουν μια καλυτέρευση χωρίς βέβαια να περιμένουμε θαύματα», έγραψε η μητέρα της κοπέλας, Μαρία Κοτρώτσου, ενώ η ανάρτησή της μέσα σε λίγη ώρα συγκίνησε χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου, γεγονός στο οποίο αποτυπώνεται το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς την άτυχη Μυρτώ.

«Ευχαριστώ όλους όσοι προσπάθησαν να μας βοηθήσουν και ιδιαίτερα τον κ. Πλεύρη που είναι απολύτως κατανοητό ότι οι αυξημένες υποχρεώσεις λόγω covid-19 και γενικά υπουργείου δεν τον άφησαν να ασχοληθεί όσο θα ήθελε. Η καλή θέληση το ενδιαφέρον και η προσπάθεια εκ μέρους του υπουργού ασφαλώς και δεν μπορεί να περάσουν απαρατήρητα. Τέλος ευχαριστώ όλους εσάς για την αγάπη και το ενδιαφέρον σας στην ΜΥΡΤΩ μου.

Πιστεύω ότι η αγάπη και η θετική σκέψη ήταν ουσιαστικά στην όλη πορεία αυτών των ημερών. Μα πάνω και πρώτα απ όλα στον Θεό που μας βοηθάει σε όλες τις δυσκολίες μα προχωράμε. Νεότερα θα έχω τις προσεχείς μέρες και θα τα επικοινωνήσω γιατί έχω ηθική υποχρέωση σε όλο τον κόσμο που ενδιαφέρεται για την ΜΥΡΤΩ», ήταν η ανάρτηση της μητέρας της Μυρτούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA