Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μίκης Θεοδωράκης - Δικηγόρος Μαργαρίτας Θεοδωράκη: Ο Νίκος Κουρής δεν αναφέρεται στη διαθήκη ως γιος

Για τις πέντε διαθήκες που είχε συντάξει ο Μίκης Θεοδωράκης και το τεστ DNA που ζητά ο Νίκος Κουρής μίλησε ο δικηγόρος της κόρης του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος

(Πηγή: Eurokinissi)
(Πηγή: Eurokinissi)

Για τις πέντε διαθήκες που είχε συντάξει ο Μίκης Θεοδωράκης και το τεστ DNA που ζητά ο Νίκος Κουρής μίλησε ο δικηγόρος της κόρης του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος. «Με το άνοιγμα της διαθήκης δεν υπάρχει καμία έκπληξη», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη: Μίκης Θεοδωράκης: 5 διαθήκες έκανε ο μουσικοσυνθέτης - Ποια θα ισχύσει

Ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη τόνισε ότι ο Νίκος Κουρής δεν αναφέρεται στη διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη ως γιος του. «Δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα, αντίγραφα θα έχουμε την Παρασκευή. Η πρώτη διαθήκη είναι από το 2011, ενώ η τελευταία συντάχθηκε λίγο πριν τον θάνατό του», είπε ο κ. Παναγιωτακόπουλος στον ALPHA. «Σε αυτές λαμβάνει πρόνοια για το έργο του που ήθελε να μείνει ζωντανό. Ήταν μία αγωνία, μία ανησυχία όχι πραγματική γιατί το έργο του είναι ζωντανό, είναι οικουμενικό... ενδιαφερόταν για τη διάδοση του έργου του», υποστήριξε.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε, με το άνοιγμα της διαθήκης δε θα υπάρξει καμία έκπληξη. Όταν ρωτήθηκε για το αν η Μαργαρίτα Θεοδωράκη θα παραστεί στο γραφείο του εντεταλμένου γενετιστή Γιώργου Φιτσιάλου για το τεστ DNA, ο κ. Παναγιωτακόπουλος εξήγησε ότι: «Δεν ξέρω ποιες είναι οι ανησυχίες του Νίκου Κουρή, τα βιώματά του. Το στηρίζει σε ένα επαίσχυντο κείμενο των χαφιέδων της χούντας που παρουσίασε στο δικαστήριο. Ένα παιδί του Μίκη δεν θα το έκανε ποτέ αυτό. Αν της το επιτρέψουν οι δυσκολίες της, γιατί ασχολείται και είναι αφιερωμένη το έργο του κ. Θεοδωράκη».

Είχε συντάξει πέντε διαθήκες ο Μίκης Θεοδωράκης

Στο μεταξύ ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συντάξει πέντε διαθήκες, γιατί από το 2015 και έπειτα συνέβησαν κάποια περιστατικά που τον έκαναν να αλλάξει την τελευταία του βούληση. Σύμφωνα με τον ALPHA, ο Μίκης Θεοδωράκης πριν ακόμα από το 2015 ήθελε να έχει ξεκαθαρίσει τα πράγματα και έτσι είχε ξεκινήσει να γράφει τις διαθήκες του, ωστόσο συνέβησαν κάποια γεγονότα που τον οδήγησαν στο να αλλάζει τις τελικές αποφάσεις του.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Μίκης Θεοδωράκης #Μαργαρίτα Θεοδωράκη #Νίκος Κουρής #DNA

Best of Internet