Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά το κίνημα των αρνητών διασωλήνωσης οι ανεμβολίαστοι ασθενείς Covid στις ΜΕΘ μηνύουν τα νοσοκομεία για παράνομη κατακράτηση! Οι θεωρίες συνωμοσίας, που αρχικά αναπτύχθηκαν γύρω από την ύπαρξη ή μη του κορονοϊού αλλά και την επικινδυνότητα της νόσου εξελίχθηκαν σε ανοιχτό πόλεμο κατά των εμβολίων και κορυφώνονται με την πλήρη αμφισβήτηση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και της ενδονοσοκομειακής ιατρικής αντιμετώπισης της λοίμωξης. Η στάση αυτή λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις και κλιμακώνεται σε όλα τα στάδια εκδήλωσης της Covid-19.

Είναι, πλέον, κοινή πρακτική οι αρνητές ασθενείς να μην απευθύνονται σε γιατρό όταν νοσήσουν καθώς εξακολουθούν να πιστεύουν ότι πρόκειται για μία «απλή γρίπη». Αρνούνται να μεταβούν στο νοσοκομείο ακόμα και όταν η κατάσταση της υγείας τους επιδεινώνεται. Οταν τελικά η νοσηλεία τους αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωσή τους αντιτίθενται σθεναρά στην τέλεση ιατρικών πράξεων, επιλογή που τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο.

Διαβάστε ακόμηΤσιόδρας: Χωρίς τον εμβολιασμό θα είχαμε 8.400 περισσότερους θανάτους, 5.560 εισαγωγές σε ΜΕΘ και 5.530 διασωληνώσεις

Τελευταία, όμως, πληθαίνουν τα περιστατικά όπου ανεμβολίαστοι ασθενείς μετά την επιβεβλημένη νοσηλεία τους στην εντατική και αφού έχουν ανακτήσει τις αισθήσεις τους απαιτούν να πάρουν εξιτήριο χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η θεραπεία τους, υποβάλλοντας μηνυτήριες αναφορές στις διοικήσεις και τους γιατρούς των νοσηλευτικών μονάδων, που τους έσωσαν τη ζωή. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση νοσηλείας του 49χρονου Δ. Μ. στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, την υπόθεση του οποίου καθώς και φωτογραφίες του δημοσιοποίησε ο δικηγόρος του, Νίκος Αντωνιάδης, στην προσωπική σελίδα του στα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με το ιατρικό ιστορικό του συγκεκριμένου ασθενούς, όπως το περιγράφει ο δικηγόρος Αθηνών, ο Δ. Μ. την 1η Οκτωβρίου έκανε εισαγωγή με 39 πυρετό και οξυγόνο 89. «Ωσπου την τρίτη μέρα αρχίζει η κόλαση. Ερχονται. Τον ξεγυμνώνουν. Του παίρνουν τα πάντα από πάνω του. Του βάζουν καθετήρα, του φοράνε πάνες. Ανοίγουν την τσάντα του. Το πορτοφόλι του. Μετράνε τα χρήματα. "Με ξεφτίλισαν, λες και ήμουν κρατούμενος", μου λέει. Τον ετοιμάζουν για διασωλήνωση. Έτσι του λένε. Η διασωλήνωση δεν έγινε ποτέ. Επί μία εβδομάδα νηστικός, διψασμένος και αφυδατωμένος, και το οξυγόνο δεν έβγαινε ποτέ. Η γυναίκα του διαμαρτύρεται. “Δώστε του επιτέλους λίγο νερό !!”... Νταχάου !!!». Σύμφωνα με το δικηγόρο του ασθενούς, ο 49χρονος του ανέφερε: «Είμαι 17 μέρες ξάπλα, έχω ιατρό που θα με φροντίσει, με οξυγόνο και ό,τι άλλο χρειαστώ, και ο διευθυντής μου λέει ότι μπορώ να φύγω μόνο με εισαγγελέα, και ότι αν φύγω, θα πεθάνω μόλις βγω από το νοσοκομείο».

Ακολούθησε μήνυση εις βάρος του διοικητή του νοσοκομείου και των θεραπόντων γιατρών με το σκεπτικό ότι «οι ασθενείς κρατούνται παράνομα για να μη χαλάσει το αφήγημα των γεμάτων κλινικών Covid με ανεμβολίαστους ασθενείς ώστε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να τρομοκρατεί το κοινωνικό σύνολο και την ανάγκη εμβολιασμού τους κατά του κορονοϊού», όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος του ασθενούς.

Η μήνυση κατατέθηκε για το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης, κατ’ άρθρο 325 Ποινικού Κώδικα, βάσει του οποίου, «όποιος απάγει ή κατακρατεί άλλον χωρίς τη θέλησή του ή του στερεί με άλλον τρόπο την ελευθερία της κίνησής του τιμωρείται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή και αν η κατακράτηση διήρκεσε επί μακρό χρονικό διάστημα ή τελέστηκε κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 6 του Συντάγματος, με φυλάκιση τουλάχιστον δυο ετών και χρηματική ποινή».

Τελικώς ο ασθενής, που μήνυσε τη διοίκηση και το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου πήρε εξιτήριο κάνοντας το σήμα της νίκης μετά από 17 νοσηλείας με το δικηγόρο του να γράφει στον ιστότοπό του: «Δεν υπάρχει ούτε ένας ασθενής που να έφυγε από το νοσοκομείο με τη δική μου νομική βοήθεια και τη δημοσιότητα που έδωσα, και να μην ζει και βασιλεύει... Μάλιστα, ακόμα και η περίπτωση εκείνη που ηλικιωμένος ασθενής ήθελε να φύγει, αν και το νοσοκομείο του έλεγε ότι ήταν βαριά και θα πέθαινε αν δεν διασωληνωνόταν, και ανέλαβε την ευθύνη να φύγει και να πεθάνει σπίτι του, την άλλη μέρα παρά λίγο να πάει και για ...κυνήγι με τους φίλους του. Τα ίδια και ο Α... στην Καβάλα. Σάββατο μεσημέρι ήταν του θανατά και θα πέθαινε αν δεν διασωληνωνόταν, παρεμβαίνω εγώ, βγαίνει Δευτέρα πρωί και το απόγευμα ήταν ...στη θάλασσα, χειμερινός κολυμβητής ων»!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA