Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη θεσμική, επαγγελματική και οικονομική θωράκιση των έμμισθων δικηγόρων στοχεύει το πρόγραμμα που παρουσίασε την Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Με το Δικηγόρο» και υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Χρ. Αναστασόπουλος. Στην αίθουσα «Χάρης Καρατζάς» της Νομικής Βιβλιοθήκης ο κ. Αναστασόπουλος παρουσίασε το πρόγραμμα και τις θέσεις του συνδυασμού για τους έμμισθους δικηγόρους και για τους συνεργάτες δικηγόρους με «μπλοκάκι».

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η θεσμοθέτηση ελάχιστης μηνιαίας αμοιβής, η βελτίωση του εισαγωγικού μισθολογικού κλιμακίου κατά την πρόσληψη εμμίσθου δικηγόρου στον δημόσιο τομέα, η αξιοποίηση της εισφοράς υπέρ ΟΑΕΔ που πληρώνουν οι έμμισθοι, σε σκοπούς ενίσχυσης των αδύναμων συναδέλφων που δοκιμάζονται ή σε ξεχωριστό επίδομα ανεργίας των εμμίσθων δικηγόρων με ξεχωριστό πόρο ή άλλως μη συνέχισης της στο μέλλον και τυχόν επιστροφή εισφορών. 

Επίσης, ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε στη δημιουργία στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών Παρατηρητηρίου Προστασίας Θέσεων Εμμισθων Δικηγόρων έναντι καταργήσεως ή υποβαθμίσεως θέσεων και αμέσου αντιδράσεως και η θέσπιση κανόνων στις προκηρύξεις για την πρόσληψη δικηγόρων στον δημόσιο τομέα προς αποφυγή φωτογραφικών προκηρύξεων και εξασφάλιση ίσων όρων για όλους.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δημήτρης Αναστασόπουλος «οι έμμισθοι συνάδελφοί μας είναι ένα ζωντανό κύτταρο του δικηγορικού σώματος, που χρειάζεται διαρκώς την υποστήριξη του Συλλόγου μας. Με τρόπο θεσμικό και οργανωμένο και όχι αποσπασματικά και εκ των υστέρων. Για το λόγο αυτό προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις, για τις οποίες θα εργαστούμε συστηματικά αμέσως μετά τις εκλογές».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA