Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι που διέπραξε η Εφη Κακαράντζουλα εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου, τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα. Την Πέμπτη (21/10) ο εισαγγελέας θα κάνει πρόταση επί της ενοχής, καθώς η κατηγορούμενη έχει ομολογήσει την πράξη της, αρνείται ωστόσο πως είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση. 

Διαβάστε ακόμη: Επίθεση με βιτριόλι: «Κυνική και αμετανόητη» η Έφη Κακαράντζουλα

Σύμφωνα με το MEGA, πιθανότατα το δικαστήριο, που έχει πραγματοποιήσει άλλες τρεις συνεδριάσεις, δεν θα δώσει την απόφαση της δίκης την Πέμπτη, παρά μόνο τις εισηγήσεις και την πρόταση του Εισαγγελέα. Συνεπώς η ετυμηγορία για την ποινή της κατηγορουμένης μάλλον θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Το ενδιαφέρον αφορά στο αν η Έφη Κακαράντζουλα θα καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας ή για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, κάτι που θα καθορίσει και το μέγεθος της ποινής φυλάκισης που θα της επιβληθεί. Υπενθυμίζεται ότι το 18μηνο της προσωρινής κράτησης της κατηγορούμενης λήγει αρχές Δεκεμβρίου και το δικαστήριο έχει επισπεύσει τις διαδικασίες για την έκδοση της τελικής απόφασης.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου περιμένει ισόβια 

Ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Nίκος Αλεξανδρής σημείωσε πως η πελάτισσά του περιμένει την Πέμπτη «μια ποινή που θα μπορέσει να της επιτρέψει, με λιγότερο άγχος, να αντιμετωπίσει τα ισόβια τα δικά της». «Αν όχι αύριο, στην επόμενη δικάσιμο, υποθέτω ότι θα τελειώσει αυτή η δίκη και θα επέλθει η κάθαρση για όλη αυτή την ιστορία» είπε ο κ. Αλεξανδρής μιλώντας στην ΕΡΤ. «Δεν έχει μείνει σε κάποιον αμφιβολία ότι η Ιωάννα ζει από θαύμα. Θεωρώ ότι οποιαδήποτε άλλη απόφαση πλην της απόπειρας ανθρωποκτονίας θα είναι άδικη. Ευελπιστώ ότι το δικαστήριο θα επιβάλλει την ποινή που αρμόζει στην δράστιδα, κυρίως διότι έτσι θα δημιουργηθεί νομολογία» δήλωσε ο κ. Αλεξανδρής.

«Στη μοναδική τέτοια περίπτωση στη Βρετανία το δικαστήριο αποφάσισε ότι επρόκειτο για απόπειρα ανθρωποκτονίας» σημείωσε. «Με την απόφαση αυτή που θα βγει θα πρέπει να αποφευχθούν τυχόν μιμητές. Ελπίζω ότι θα αντιμετωπιστεί στη σωστή της διάσταση» τόνισε ο δικηγόρος και εξήγησε ότι σε 4 ή 6 χρόνια η δράστις θα είναι ελεύθερη βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου είτε η κατηγορούμενη καταδικαστεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη είτε για απόπειρα ανθρωποκτονίας. «Η Ιωάννα γνωρίζει κυριολεκτικά ότι ζει από θαύμα. Περιμένει μια ποινή που θα μπορέσει να της επιτρέψει, με λιγότερο άγχος, να αντιμετωπίσει τα ισόβια τα δικά της» κατέληξε ο Νίκος Αλεξανδρής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA