Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Δακτύλιος - Κυριάκος Πιερρακάκης: Πριν από τη Δευτέρα και μέσω gov.gr οι εξαιρέσεις 

Σε ειδική εφαρμογή μέσω του gov.gr θα μπορούν να εκδίδουν οι δικαιούχοι τον  κωδικό εξαίρεσης από τον δακτύλιο σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Πιερρακάκη

Πηγή: eurokinissi
Πηγή: eurokinissi

Μέχρι και το τέλος της εβδομάδας και μέσω σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής στο gov.gr θα μπορούν οι δικαιούχοι να εκδίδουν τον σχετικό κωδικό εξαίρεσης από τον δακτύλιο, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης.

Διαβάστε ακόμη: Δακτύλιος: Οι άδειες εισόδου, οι εξαιρέσεις, τα όρια και οι ώρες - Ολα τα νέα μέτρα

Ο ίδιος εξήγησε πως είναι υπό διαμόρφωση οι τελευταίες λεπτομέρειες της εφαρμογής σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και πριν από την ερχόμενη Δευτέρα θα έχει τεθεί σε λειτουργία. «Πριν από τη Δευτέρα θα υπάρξει μια πλατφόρμα, έτσι ώστε οι εξαιρέσεις να αποτυπωθούν σε συγκεκριμένη πλατφόρμα με κωδικό QR ώστε με κωδικούς taxis και την πινακίδα του αυτοκινήτου, οι δικαιούχοι να μπαίνουν και να εκδίδουν τον κωδικό της εξαίρεσης του οχήματος από τον δακτύλιο» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πώς θα γίνει πιο φθηνό και γρηγορότερο το ίντερνετ

Πράλληλα ο. Πιερρακάκης μίλησε και για το δορυφορικό ίντερνετ που θα προσφέρει ειδικά σε νησιά και σε ορεινές περιοχές. «Έχουμε ξεκινήσει και δίνουμε δωρεάν ίντερνετ σε ακριτικές περιοχές. Ήδη υπήρξε μια πρωτοβουλία για τα ακριτικά νησιά- τύπου Φαρμακονήσι για παράδειγμα, μπορούμε να δώσουμε και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα δωρεάν ίντερνετ από τον δορυφόρο », τόνισε.

Η σχετική ΚΥΑ έχει ήδη υπογραφεί με τον υπουργό να τονίζει ότι πρόκειται για μια πολύ μεγάλη αλλαγή που συντελείται. Εξήγησε ότι γενική στρατηγική της ΕΕ είναι να επιδοτεί συγκεκριμένες περιοχές είτε στη ζήτηση, είτε στην προσφορά ίντερνετ επιδοτώντας για παράδειγμα την οπτική ίνα. «Υπάρχει ένα πρόγραμμα το superfast broadband. Καλύπτει μεγάλο κομμάτι του κόστους για το πολύ γρήγορο ίντερνετ, -την οπτική ίνα, όχι για το πιο αργό που βασίζεται στο παλαιό δίκτυο χαλκού».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε ότι η Ελλάδα εκτός από απολιγνιτοποίηση χρειάζεται και αποχαλκοποίηση, καθώς οι επικοινωνίες βασίζονται σε ένα πολύ παλιό δίκτυο χαλκού το οποίο πρέπει να υπερβούμε για να έχουμε γρηγορότερο ίντερνετ για όλους.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Δακτύλιος #Κυριάκος Πιερρακάκης #ίντερνετ #gov.gr #δικαιούχοι

Best of Internet