Μενού
  • Α-
  • Α+

Για... κυνήγι της είδησης, παρανοήσεις, ταραχές και διαστρεβλώσεις της αλήθειας, κάνει λόγο η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών, σε ανακοίνωση - απάντηση που εξέδωσε σχετικά με το θέμα του Μητροπολίτη Δαβίδ, ο οποίος φέρεται να κατέβαζε τις μάσκες των επισήμων και των καθηγητών για να προσκυνήσουν τον τίμιο σταυρό στον αγιασμό που τέλεσε στη Φοιτητική Εστία Γρεβενών, παρά την επιδημιολογική κατάσταση στην πόλη.  

Η απάντηση της Μητροπόλεως έχει ως εξής: 

«Σε καιρούς που η πατρίδα μας, αλλά και ο τόπος μας δοκιμάζονται όχι μόνο από την πανδημία του Covid 19 αλλά και από σωρεία οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων (για τα οποία η Εκκλησιά αγωνίζεται να δώσει την βοήθεια της στον πάσχοντα άνθρωπο), το κυνήγι της ''είδησης'' οδηγεί σε παρανοήσεις, ταραχές και διαστρεβλώσεις. Και στο στόχαστρο πάντα η Εκκλησία και πρόσωπα που την διακονούν.

Με αφορμή το Αγιασμό στην Φοιτητική Εστία Γρεβενών, το μεσημέρι της 20/10/2021, η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών υπογραμμίζει τον αγώνα που έδωσε, στο πλαίσιο των Συνοδικών Αποφάσεων, με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων κατά της πανδημίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ ακολουθώντας την αγαπητική προς τον συνάνθρωπο στάση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, είναι προσωπικά υπέρμαχος του εμβολιασμού αλλά και της αυστηρής χρήσης μάσκας, όπως έχει τονιστεί πολλαπλώς στις Εγκυκλίους του προς τις ενορίες των Γρεβενών».

Το βίντεο με το περιστατικό που ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων

Οι απίστευτες σκηνές που εκτυλίχθηκαν στα Γρεβενά την Τετάρτη (20.10.2021), όταν κατά την τέλεση αγιασμού ο Μητροπολίτης Δαβίδ κατέβαζε τις μάσκες των επισήμων που θέλησαν να ασπαστούν τον σταυρό, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Σημειώνεται πως από χθες τα Γρεβενά μπήκαν στις «κόκκινες» περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας, όπως σημειώνει το dete.gr. 

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο βίντεο ο Μητροπολίτης Γρεβενών τέλεσε τον αγιασμό των νέων φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία πολιτικών και καθηγητών του πανεπιστημίου. Όταν κάποιοι θέλησαν να ασπαστούν τον σταυρό ο μητροπολίτης κατέβαζε με το δάκτυλο τις μάσκες τους πριν τους αγιάσει, ενώ κάποιοι έσπευσαν να κατεβάζουν μόνοι τους τις μάσκες. Ο μόνος που κατάφερε να γλιτώσει από τα χέρια του μητροπολίτη ήταν ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Θ. Θεοδουλίδης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA