ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/10/2021 17:16

Κωνσταντίνος Φλώρος: Πέταξε με Rafale ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Όπως τόνισε ο Κωνσταντίνος Φλώρος, τα ελληνικά Rafale «θα τα νιώσουμε σύντομα και στους ελληνικούς ουρανούς, με την Πολεμική Αεροπορία και τους πιλότους μας σε πλήρη ετοιμότητα και αποστολή τη διασφάλιση και διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας».

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κωνσταντίνος Φλώρος: Πέταξε με Rafale ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ
Πηγή: Twitter
Ανάγνωση:

Πτήση με γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος Rafale έκανε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, που βρίσκεται στη Γαλλία, όπου και παρασημοφορήθηκε με το Μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας. «Το δέος δεν περιγράφεται με λέξεις!», ανέφερε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες από την πτήση. Όπως τόνισε, τα ελληνικά Rafale «θα τα νιώσουμε σύντομα και στους ελληνικούς ουρανούς, με την Πολεμική Αεροπορία και τους πιλότους μας σε πλήρη ετοιμότητα και αποστολή τη διασφάλιση και διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας».

Νωρίτερα, κατά την παρασημοφόρησή του έκανε λόγο για θερμή υποδοχή, επισημαίνοντας ότι οι δύο χώρες είναι έτοιμες «για στρατιωτική υλοποίηση του ελληνογαλλικού πυλώνα #Ειρήνη #Σταθερότητα στην περιοχή».

Πότε αναμένεται η παράδοση των ελληνικών Rafale

Με βάση τη συμφωνία, η Πολεμική Αεροπορία προσδοκά να διαθέτει έξι ετοιμοπόλεμα δικινητήρια μαχητικά αεροσκάφη στο τέλος του 2021, 12 στο τέλος του 2022 και 18 το καλοκαίρι του 2023.

Με την απόκτηση των Rafale, η δύναμη πυρός της Πολεμικής Αεροπορίας αναμένεται να πολλαπλασιαστεί, καθώς τα προηγμένα συστήματά τους προσφέρουν αεροπορική υπεροχή. Το πακέτο αισθητήρων ραντάρ AESA και το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Spectra, που θεωρείται το κορυφαίο διαθέσιμο σύστημα στον κόσμο, βοηθούν τους χειριστές των Rafale να εντοπίζουν και να στοχοποιούν εχθρικά αεροσκάφη από μεγαλύτερη απόσταση.

Το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου παρέχει δυνατότητα ενεργού Stealth που επιτρέπει στον πιλότο του γαλλικού μαχητικού να κάνει jamming στο αντίπαλο αεροσκάφος χωρίς το ραντάρ του εχθρικού μαχητικού να καταλαβαίνει ότι στην περιοχή υπάρχει άλλο τζετ. Ως δικινητήριο αεροσκάφος, απέναντι σε μονοκινητήρια μαχητικά όπως τα F-16, το Rafale έχει πλεονέκτημα. Μπορεί να εκτελεί με μεγαλύτερη άνεση αποστολές συνοδείας ενώ παράλληλα έχει τον χρόνο να εμπλέκεται σε αερομαχίες προσφέροντας σε άλλα φίλια μονοκινητήρια αεροσκάφη τον χρόνο για να εκτελέσουν την αποστολή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
RAFALE ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ ΓΑΛΛΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ