Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πέραμα: Συνελήφθησαν για ανθρωποκτονία οι αστυνομικοί της αιματηρής καταδίωξης

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση συνελήφθησαν ο υπαστυνόμος και οι έξι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα και στον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου οδηγού του κλεμμένου αυτοκινήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, προετοιμάζεται η δικογραφία σε βάρους τους και εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ προκύπτει πως οι εν λόγω αστυνομικοί πυροβόλησαν κατά του οχήματος, με τα πυρά τους να σκοτώνουν τον 20χρονο οδηγό και να τραυματίζουν έναν από τους άλλους δράστες, έχοντας πυροβολήσει τουλάχιστον 30 φορές και τις Αρχές να ερευνούν όλες τις πτυχές. Η έρευνα διεξάγεται από το τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής, παρουσία εισαγγελέα, ενώ τονίζεται πως οι και επτά αστυνομικοί είχαν τραυματιστεί, επίσης, κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Η εξέταση του ιατροδικαστή

Στο μεταξύ, η πρώτη εξέταση που έγινε στο πτώμα του 20χρονου οδηγού, ο οποίος έπεσε νεκρός στο σημείο όπου κατέληξε η καταδίωξη, έδειξε πως έφερε περισσότερα από ένα τραύματα από σφαίρες στο σώμα του. Ωστόσο, πλήρης εικόνα θα δοθεί από την νεκροψία - νεκροτομή που θα γίνει τη Δευτέρα (25/10). Ο 20χρονος ήταν γνωστός στις Αρχές για συμμετοχή σε κλοπές, ενώ το 2015, όταν ήταν 14 ετών, είχε συλληφθεί για παρόμοια υπόθεση.

Σχετικά δε με την κατάσταση της υγείας του τραυματία, φαίνεται ότι είναι ένας 16χρονος ο οποίος φέρει τραύμα στην κοιλιακή χώρα. Εντός της ημέρας ο ανήλικος αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ο 16χρονος έχει αρνηθεί να αποκαλύψει τα στοιχεία του και οι Αρχές θα προχωρήσουν σε ταυτοποίησή του μέσω των δακτυλικών του αποτυπωμάτων.

Οσον αφορά στον τρίτο δράστη και επιβαίνοντα του οχήματος, ο οποίος το έσκασε από το σημείο κατά τη διάρκεια του συμβάντος, είναι σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή της Δυτικής Αττικής και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά είναι, και αυτός, ανήλικος.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA