Μενού
  • Α-
  • Α+

«Μάθε παιδί μου γράμματα», «σπούδασε να γίνεις επιστήμονας και άξιος άνθρωπος στην κοινωνία». Εάν υπάρχει μάνα που δεν έχει πει αυτές τις ατάκες στο παιδί της αποτελεί σίγουρα την εξαίρεση στον κανόνα. Αυτά άκουγε από μικρός και ο 36χρονος σήμερα, Νεόφυτος Χριστοδούλου από την Κύπρο, ο οποίος αφού έκανε το χατίρι της μάνας του και σπούδασε μαθηματικός στο Κέιμπριτζ, έκανε το μεταπτυχιακό του στα Χρηματοοικονομικά, δούλεψε σε κορυφαία τράπεζα και σήμερα απολαμβάνει τη ζωή ως... σουβλατζής

Οπως ο ίδιος είπε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» στον «Alpha», η προτροπή της μάνας του ήταν καθοριστική για τις σπουδές του: «Μου έλεγε συνέχεια, παιδί μου είσαι καλός στα μαθηματικά, να σε στείλουμε να σπουδάσεις στην Αγγλία, ε και της έκανα το χατίρι. Πήγα στο Λονδίνο, σπούδασα, είχα έναν εκ των κορυφαίων καθηγητών του κόσμου, τον αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ, τελείωσα τις σπουδές μου, έκανα και το μεταπτυχιακό μου στα χρηματοοικονομικά και στα 23 έπιασα δουλειά σε μια κορυφαία τράπεζα την JP Morgan». 

Στροφή στην καριέρα

Τι έγινε μετά; Τα παράτησε όλα και άνοιξε μια καντίνα! Η μεγάλη του αγάπη για τη μαγειρική και την κουζίνα... έλυσαν την εξίσωση της ζωής του και από αριθμούς, μαθηματικούς τύπους και λογαριασμούς, άρχισε να κάνει... σουβλάκια και μετά λουκουμάδες. Βέβαια, όταν κλήθηκε να εξηγήσει στους γονείς του τον... τόπο που έπιασαν τα χρήματα που ξόδεψαν για τις σπουδές του, η αποστολή του δεν ήταν εύκολη: «Η απόφασή μου να τα παρατήσω και να ανοίξω καντίνα, ήταν ένα πραγματικό σοκ για τη μητέρα μου και στην αρχή για περίπου 1,5 μήνα δεν της είχα πει τίποτα. Ο δε πατέρας μου, μου είπε... μπράβο να πάρεις τώρα τα πτυχία σου και να τυλίγεις σουβλάκια και λουκουμάδες», λέει αφοπλιστικά. 

Παρ' όλα αυτά εκείνος δεν πτοήθηκε: «Είχαμε ιστορικό στην οικογένεια γιατί η γιαγιά μου είχε σουβλατζίδικο στο χωριό και γενικότερα υπήρχε πάθος για τη μαγειρική. Ήταν κάπου στο 2015, όταν και ξεκίνησε μια τύπου αναγέννηση για το φαγητό στο Λονδίνο ξεπετάχτηκαν διάφορες αγορές, με μικρές επιχειρήσεις, ντιλίβερι, υπαίθριους πάγκους και παρατηρούσα ότι ενώ άνοιγαν τα αμερικανικά με μπέργκερς, τα ιταλικά με μακαρόνια, πίτσες, τα κινέζικα και άλλα, ελληνικά δεν υπήρχαν και έλεγα πρέπει να το κάνω». 

Τον συγχώρεσαν και τα... σπάει 

Η εξέλιξη των πραγμάτων ήταν καλύτερη από ό,τι περίμενε ακόμα και ο ίδιος: «Μόλις είχα φύγει από την τράπεζα και έψαχνα το κάτι διαφορετικό. Εβαλα λοιπόν το σουβλάκι στη ζωή τον Λονδρέζων. Αρχικά άνοιξα μία καντίνα που πήγε καλά και σήμερα έχω τέσσερα μαγαζιά στο Λονδίνο σε διάφορα σημεία, ένα εκ των οποίων στο London Bridge και πάνε καλά, γιατί όλα τα μαγαζιά δουλεύουν με πολλή αγάπη για το αντικείμενο». Οσο για τους γονείς του και το πώς αποδέχτηκαν την απόφασή του, σήμερα τον έχουν... συγχωρέσει: «Οι γονείς μου με βλέπουν πλέον τόσο χαρούμενο και ευτυχισμένο που κάνω τη δουλειά μου με τόσο πάθος και τόση αγάπη και πλέον θα έλεγα πως με έχουν συγχωρέσει για την ξαφνική στροφή που έκανα στην καριέρα μου».

Λίγο πριν κλείσει τη σύνδεση, ο Νεόφυτος έσπασε και μερικά πιάτα, τον παραδοσιακό τρόπο που γλεντούσαν οι Ελληνες στα μπουζούκια τις περασμένες δεκαετίες και τον οποίο απολαμβάνουν οι Λονδρέζοι στα μαγαζιά του. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA