Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Αντώνης Τσαπατάκης δεν είναι από τους τύπους που το βάζουν εύκολα κάτω! Ο Ελληνας παραολυμπιονίκης που μόλις το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε από το Τόκιο με το χάλκινο μετάλλιο στην κολύμβηση, ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου ο ίδιος προσπαθεί να μπει στο αυτοκίνητό του και ενώ κάποιος ασυνείδητος συμπολίτης, του έφραξε την πρόσβαση παρκάροντας σε θέσεις ΑμΕΑ, κλείνοντας σχεδόν ολοκληρωτικά τη ράμπα! Ο Χανιώτης αθλητής, γνωστός για το ελεύθερο πνεύμα που τον διέπει δεν θύμωσε, ούτε τα παράτησε.

Το περιστατικό συνέβη σε δρόμο της Θεσσαλονίκης, εκείνος κατάφερε να μπει στο αυτοκίνητό του, όμως, το πρόβλημα όπως εξηγεί στο post του, δεν είναι το πόσο δυσκολεύτηκε ο ίδιος, αλλά το πώς και πότε θα αλλάξουμε κάποτε όλοι μαζί τον τρόπο σκέψης μας! Και δηλώνει ότι θα αλλάξουμε! 

Δείτε την ανάρτηση:

«Δικαίωμα στην ζωή, έχουμε όλοι! Άλλη μια φορά που διαπίστωσα ότι κάποιοι στερούν αυτό το δικαίωμα από τους ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο κίνησης ή ζωής ( όπως αναφέρομαι αντί για τον όρο ανάπηροι ή ΑμΕΑ) και αποφασίζουν για το αν θα ζήσουν. Άλλη μια φορά που διαπίστωσα, από προσωπική εμπειρία, ότι πρέπει να συνεχίσω να δημοσιεύω τέτοιες συμπεριφορές μήπως και αλλάξει η "α-παιδεία" όλων εκείνων... Καμιά φορά όμως, δεν θα με σταματήσει από το να πιστεύω ότι θα αλλάξουμε!

Για την ιστορία, είχα παρκάρει το αυτοκίνητο μου σε θέση στάθμευσης για ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο κίνησης και ο οδηγός του λευκού αυτοκινήτου διπλο - πάρκαρε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να μην μπορώ να ανοίξω όσο χρειάζεται την πόρτα για να μπω και να βάλω το καρότσι μέσα. Τα κατάφερα όμως, όπως κάθε φορά! Τι θα συμβεί όμως όταν τα χέρια μου θα πάψουν να είναι δυνατά;… #τσαπατακης #ας_αλλαξουμε».

Οταν ανατράπηκε η ζωή του

Ηταν το 2007, όταν ο ίδιος σε ηλικία 18 ετών, βρισκόταν έξω από το κολυμβητήριο, εκεί όπου έμαθε να κολυμπάει, υποχρεώθηκε να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του χωρίς να μπορεί να περπατήσει. Ένα ατύχημα με τη μηχανή, έμελλε να τον καθηλώσει για πάντα στο αναπηρικό αμαξίδιο. Δεν το έβαλε κάτω ούτε τότε! Ακριβώς ένα χρόνο μετά το ατύχημα ξαναμπήκε στο νερό, έχοντας πάρει απόφαση πως θα συνεχίσει να κολυμπάει και να ζει, έστω και κάτω από διαφορετικές συνθήκες:

«Είχα να επιλέξω ανάμεσα στο να είμαι αδύναμος, να κάθομαι στο σπίτι μου και να περιμένω τη μέρα που θα πεθάνω, και στο να πάω με τους δυνατούς και ό,τι και να κάνω στη ζωή μου να με δυναμώνει, να με κάνει να αντιλαμβάνομαι πιο έντονα την ίδια τη ζωή. Άλλαξε η ζωή μου, αλλά με εμψύχωνε ο ίδιος μου ο εαυτός. Εκείνες τις δύσκολες στιγμές, κάθε άνθρωπος το μόνο που έχει για να βοηθηθεί είναι ο εαυτός του. Πρέπει να υπάρχει αρχικά ο εαυτός σου για να σε βοηθήσουν στη συνέχεια η οικογένεια και οι φίλοι σου. 

Όπως λέω συχνά, το αριστερό μου πόδι, το πόδι της καρδιάς, είμαι εγώ στη ζωή μου. Το δεξί πόδι είναι η οικογένεια και οι φίλοι μου, αυτοί έκαναν τα ''πόδια'' μου που με βοήθησαν να ξανασηκωθώ», έχει δηλώσει ο ίδιος στο παρελθόν σχετικά με το πώς άλλαξε η ζωή του μετά το ατύχημά του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA