Μενού
  • Α-
  • Α+

Ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε απόπειρα και τετελεσμένη, κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών καθώς και για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας, ασκήθηκε από την Εισαγγελία σε βάρος του 40χρονου για το έγκλημα στη Νέα Ερυθραία. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε ενώπιον του ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, στο «φως» έρχονται οι πρώτες δηλώσεις της μητέρας του, η οποία είπε στους αστυνομικούς ότι ο γιος της έπαιρνε κανονικά τα φάρμακά του, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τη μητέρα του δράστη κατάκοιτη ωστόσο είναι κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Νέα στοιχεία για τη ζωή του άνδρα που σκόρπισε τον θάνατο

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι πολύ συχνά ο 40χρονος δράστης είχε προκαλέσει αναστάτωση στη γειτονιά. Πολλές φορές έβγαινε στην ταράτσα του σπιτιού και πυροβολούσε ανδρείκελα που τα κρεμούσε από το μπαλκόνι, άλλες πάλι έβγαινε στον δρόμο οπλισμένος και πυροβολούσε τους κάδους απορριμμάτων. «Τον βλέπαμε ότι σημάδευε πάνω στην ταράτσα ομοίωμα ανθρώπου, πυροβολούσε… Και χθες το βράδυ επειδή έκανε μία δοκιμή, με πυροβολισμό, απέναντι ο γείτονας κάλεσε την αστυνομία και δεν ήρθε», δήλωσε στο Mega η μητέρα του τραυματισμένου υπαλλήλου. Συνήθως κυκλοφορούσε νυχτερινές ώρες με κουκούλα στο κεφάλι, περπατούσε προκλητικά και κοιτούσε επίμονα τους περαστικούς. Γείτονες, θορυβημένοι από τη συμπεριφορά του είχαν απευθυνθεί στην αστυνομία, όμως δεν είχε γίνει κάτι». 

Όπως έγινε γνωστό, στο παρελθόν ο δράστης είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα, καθώς είχε παραισθήσεις και νόμιζε ότι τον καταδιώκουν. Είναι ενδεικτικό πως όταν συνελήφθη φορούσε μια ρόμπα σαμουράι και φώναζε: «Ο Σατανάς με έβαλε να το κάνω, μου έχουν κάνει μάγια».

Η συγκλονιστική περιγραφή της μητέρας του τραυματία 

Η μητέρα του δεύτερου θύματος, που στάθηκε τυχερός και τα τραύματά του από τους πυροβολισμούς του δράστη δεν ήταν θανάσιμα συγκλονίζει με την περιγραφή των ελάχιστων δευτερολέπτων μέσα στα οποία έγιναν όλα. 

Η γυναίκα βρέθηκε στο σημείο λίγη ώρα μετά την επίθεση, αφού είχε ακούσει φωνές από τον γιο της: «Άκουσα τον γιο μου να φωνάζει ''Μας σκοτώνει βοήθεια, μας σκοτώνει'' και έτρεξα ξυπόλητη και ήμουν η πρώτη. Τον είδα μόλις έφευγε και του λέω: «Μας σκότωσες το παιδί, γιατί;». Μου λέει: «Καλά τους έκανα». Ο δράστης φέρεται να γνώριζε τα δύο θύματά του, καθώς έμεναν και οι τρεις στην ίδια γειτονιά. Πριν τους πυροβολήσει άρχισε να τους μιλάει με ακατάληπτα λόγια για μαύρη μαγεία. «Τους είπε για τη Σολομωνική και από μικρή απόσταση άρχισε να πυροβολεί» ανέφερε η μητέρα του τραυματία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA