Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της κληρονομιάς του Μίκη Θεοδωράκη, ήρθε να προστεθεί μετά τη δημοσίοποίηση επιστολής του Νίκου Κουρή, σχετικά με το άνοιγμα της διαθήκης του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη. Ο ίδιος με επιστολή του που δημοσίευσε το MEGA, επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό του πως είναι «βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη» και διευκρινίζει ότι το τεστ DNA που έχει ζητήσει να υποβληθεί δεν αποσκοπεί σε κληρονομικές διεκδικήσεις περιουσιακών στοιχείων». Η επιστολή του έρχεται χρονικά, λίγο πριν από την οριστική απάντηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη για το εάν θα υποβληθεί και η ίδια σε έλεγχο τεστ DNA, ώστε να αποδειχτεί εάν είναι συγγενής με τον Νίκο Κουρή ή όχι.

Η επιστολή του Νίκου Κουρή: 

«Εγώ λοιπόν αναφέρομαι από τον συντάκτη της διαθήκης, ως Νίκος Κουρής (Θεοδωράκης) ή ως Νίκος Θεοδωράκης και δηλώνω προσωπικά ότι δεν έχω καμία διαμάχη με κανένα άτομο από αυτά που αναφέρονται στην ίδια διαθήκη, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το δικό μου όνομα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν διεκδικώ ούτε πρόκειται να διεκδικήσω στο μέλλον κάποιο περιουσιακό στοιχείο από αυτούς που ξεκίνησαν την δικαστική διαμάχη», αναφέρει αρχικά ο στην επιστολή του.

«Είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη, το DNA θα αποδείξει τον βιολογικό δεσμό μου με εκείνον. Ακόμα και το τελευταίο ανώνυμο φυσικό πρόσωπο του κόσμου να ήμουν χωρίς καμία συγγενική σχέση με τον συντάκτη, δεν θα έπεφτε σε κανέναν λόγος είτε να λογοκρίνει είτε να αμφισβητήσει τον λόγο για τον οποίο ο συντάκτης ένιωσε την επιθυμία να τον συμπεριλάβει είτε ως κληρονόμο πνευματικής είτε ως κληρονόμο υλικής περιουσίας», συνεχίζει.

«Ο ίδιος με είχε συμβουλεύσει και προτρέψει να ασχοληθώ με το πνευματικό του έργο. Είμαι ενθουσιασμένος που ο συντάκτης δε μου αφήνει υλικά αγαθά, διότι θα έχανα χρόνο από το χρόνο που έχω στη διάθεσή μου για την προώθηση του πνευματικού του έργου».

«Τρέφω συναισθήματα εκτίμησης για την Μαργαρίτα Θεοδωράκη, αλλά σε καμία περίπτωση η εν λόγω εκτίμηση, δεν θα υπερισχύσει της επιθυμίας του Διδασκάλου και Δωρητή μου, ο οποίος στην διαθήκη του με ιδιόγραφη σημείωση, για να είναι αδύνατον στον οποιοδήποτε να το αμφισβητήσει με προσφωνεί ως Νίκο Θεοδωράκη».

Δικηγόρος Νίκου Κουρή: «Ο ίδιος ο Μίκης τον αναφέρει ως Θεοδωράκη»

Ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή, Κυριάκος Ροζάκης, μίλησε στην εκπομπή του MEGA, «Χαμογέλα και πάλι» και αναφέρθηκε στις τοποθετήσεις του εντολέα του στην επιστολή: «Επί τρεις εβδομάδες, ο Νίκος Θεοδωράκης αισθάνθηκε την ανάγκη να εμφανιστεί και να πει κάποια πράγματα. Είναι σημαντικό, ότι ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης, αποδέχεται τη χρήση του επιθέτου. Όμως τα ασφαλιστικά μέτρα έχουν στόχο να αποκλείσουν τον Νίκο Θεοδωράκη να χρησιμοποιεί αυτό το επώνυμο».

Σε άλλο μέρος των δηλώσεών του, εξηγεί: «Τώρα που έγινε γνωστό το περιεχόμενο της διαθήκης, ο Νίκος θέλησε να πει κάποια πράγματα. Αισθάνθηκε αυτή την ανάγκη. Σήμερα έλαβα κι εγώ γνώση της επιστολής του και νομίζω ότι είναι πολύ ξεκάθαρος, σχεδόν δεν χρειάζεται ανάλυση. Επιγραμματικά αναφέρει για τη ζωή του ότι μεγάλωσε μέσα σε ίδρυμα, αφού όταν γεννήθηκε ο Νίκος, η μητέρα του ήταν ανήλικη. Ο Νίκος για την πρώτη διετία της ζωής του μεγάλωσε στο ίδρυμα του ΠΙΚΠΑ Πειραιά. Μεγάλωσε με τραύματα και όλα αυτά όμως τον δυνάμωσαν. Δεν τον ενδιαφέρει, αλλά δεν αγνοεί τη δικαστική απόφαση. Τον ενδιαφέρει περισσότερο ότι τον επέλεξε να διαχειρίζεται το Mikis Radio, το οποίο μεταδίδεται σε πάνω από 100 κράτη στον κόσμο, γεγονός που αποτελεί ύψιστη τιμή που του εμπιστεύτηκε κάτι τέτοιο ο Μίκης». 

Τέλος σχετικά με τη λήξη προθεσμίας που έχει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη για να προσέλθει σε έλεγχο DNA, πρόσθεσε: «Το μόνο που θα ήθελα να πω είναι ότι εφόσον επιμείνει η Μαργαρίτα να μην προσέλθει για έλεγχο DNA, αυτό από μόνο του κάτι λέει. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA