Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύο διαμπερή τραύματα, ένα στο στήθος και ένα στην κοιλιά, εντόπισε η ιατροδικαστική εξέταση στον 20χρονο Ρομά που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Πέραμα, έπειτα από καταδίωξη.

Διαβάστε ακόμη: Πέραμα - Μπαλάσκας για αστυνομικούς: Κρατάνε τα παιδιά μέσα στη ΓΑΔΑ σα να είναι κακούργοι

Όπως σημειώνεται το ένα από τα δύο τραύματα που έφερε το θύμα ήταν ψηλά στο στήθος. Η σφαίρα τον πέτυχε στον πνεύμονα και βγήκε από τη σπονδυλική στήλη. Το δεύτερο τραύμα είναι στο δεξί μέρος της κοιλιακής χώρας.

Παράλληλα, στην ίδια έκθεση αναφέρεται πως το θύμα έχει πυροβοληθεί από μεγάλη απόσταση και συγκεκριμένα πάνω από τρία μέτρα.

Η μαρτυρία αστυνομικού για τους πυροβολισμούς

Για άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του και των συναδέλφων του φέρεται να έχει καταθέσει ο ένας από τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. φέρεται να έχει πει ότι ο 20χρονος επιτέθηκε στους αστυνομικούς με το αυτοκίνητο, γκρεμίζοντας διαδοχικά όλες τις μοτοσικλέτες. «Ενεργήσαμε πυροβολισμούς όταν είχε παρασύρει μια μοτοσικλέτα με το συνάδελφό μας πάνω σε αυτή» είπε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τονίζοντας πως οι αστυνομικοί επιδίωκαν την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου.

Φέρεται να σχολίασε, δε, χαρακτηριστικά πως: «Όλα έγιναν για την αποτροπή άμεσου κινδύνου της ζωής μου και των συναδέλφων μου». Παράλληλα, φέρεται να είπε πως «μετά το περιστατικό, όταν διαπιστώσαμε ότι όλοι οι συνάδελφοι ήταν καλά ειδοποιήσαμε το κέντρο και στη συνέχεια δώσαμε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες με τουρνικέ και αιμοστατικούς επιδέσμους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA