Μενού
  • Α-
  • Α+

Το αρχικό σοκ της είδησης για την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός υπαλλήλου και τον τραυματισμό ενός ακόμα στην υπόθεση με τον 40χρονο «σαμουράι», διαδέχτηκαν τα στοιχεία που έχτισαν το προφίλ του δράστη. Και από αυτά προκύπτουν ότι κακώς κυκλοφορούσε ελεύθερος στη Νέα Ερυθραία, αντί να βρίσκεται έγκλειστος σε ψυχιατρείο. Η επικινδυνότητά του είχε επισημανθεί από γείτονες, οι οποίοι τον είχαν δει να κάνει επιδείξεις με σπαθί στην ταράτσα του σπιτιού του και στη συνέχεια να αναρτά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, σε κάποιες φωτογραφίες φαίνεται να κάνει ακόμα και χρήση ναρκωτικών ουσιών ενώ υπήρξαν φορές που έφτασε στο σημείο της κακοποίησης ακόμα και κατά της ίδιας της μητέρας του! Μία συνταξιούχος γιατρός, η οποία φοβόταν να μιλήσει! Οπως ανέφερε γειτόνισσα του δολοφόνου «... η μητέρα του μού λέει "τρέμω να ανοίξει η πόρτα και να μπει ο γιος μου"... Της λέω, "σε κακοποιεί λεκτικά;" "Ναι"... "Μήπως και κάτι παραπάνω;" "Και κάτι παραπάνω"...».

Κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν πως ο δράστης είχε απασχολήσει τη γειτονιά, καθώς συχνά πυροβολούσε στην ταράτσα του σπιτιού του και όχι μόνο: «Τον έβλεπαν να σημαδεύει πάνω στην ταράτσα ένα ομοίωμα ανθρώπου και να πυροβολεί. Γείτονες είχαν καλέσει την αστυνομία, αλλά δεν ήρθε ποτέ». «Κάποιο βράδυ βρεθήκαμε γύρω στις 5 το πρωί έξω για να φύγουμε για ταξίδι και είδαμε (τον δράστη) με κουκούλα, μια περίεργη αμφίεση εδώ κοντά στο σπίτι του. Εβγαλε ένα περίστροφο και πυροβόλησε τον κάδο σκουπιδιών», σημείωσε άλλος κάτοικος της περιοχής. Οπως αναφέρουν οι μαρτυρίες των περιοίκων πολύ συχνά ο άνδρας κυκλοφορούσε νυχτερινές ώρες με κουκούλα στο κεφάλι, να περπατάει προκλητικά και να κοιτάει έντονα άλλους περαστικούς. Αρκετοί είχαν απευθυνθεί στην Αστυνομία χωρίς ανταπόκριση.

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες για τον «σαμουράι» στη Νέα Ερυθραία

Στο μεταξύ, η αδιαφορία της αστυνομίας στις καταγγελίες των γειτόνων του 40χρονου «σαμουράι» της Νέας Ερυθραίας, ότι ο δράστης πυροβολούσε επανειλημμένα από την ταράτσα του σπιτιού του, αλλά και στον δρόμο, προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελίας Αθηνών. Ο 40χρονος το πρωί του Σαββάτου, βγήκε με στολή σαμουράι στον δρόμο και πυροβόλησε εναντίον υπαλλήλου φυσικού αερίου, σκοτώνοντάς τον. Τραυματίστηκε ακόμα ένας άνδρας. Η δικαιολογία του για τον φονικό ήταν ότι «ο Σατανάς μου είπε να τον σκοτώσω, μου είχε κάνει μαύρη μαγεία». 

Σε βάρος του δράστη του εγκλήματος η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε απόπειρα και τετελεσμένη, κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών. Επίσης, δίωξη ασκήθηκε στον 40χρονο και για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας. Ο δράστης φαίνεται πως συνήθιζε να κάνει επιδείξεις με σπαθί στην ταράτσα του σπιτιού του και στην συνέχεια να τα δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Στο προφίλ του στο Facebook, παρουσιαζόταν ως «αυτοαπασχολούμενος και δημιουργός ηλεκτρονικής μουσικής». Πολλές από τις φωτογραφίες που έχει ανεβάσει στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, είναι μέσα από το υπνοδωμάτιό του ενώ σε βίντεο που έχει αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό φαίνεται να «παρέδιδε μαθήματα πολεμικών τεχνών». Επίσης, σε ένα από αυτά τα βίντεο φαίνεται να κρατά μαχαίρι κατά τη διάρκεια των «ασκήσεων που παρέδιδε», με τον 40χρονο να πλησιάζει την κάμερα, να δείχνει το μαχαίρι, να χαμογελά και να σημειώνει το εξής: «Κάπα. Τα καλύτερα. Δώρο από έναν φίλο».

Η συγκλονιστική περιγραφή της μητέρας του τραυματία

Η μητέρα του δεύτερου θύματος, που στάθηκε τυχερό και τα τραύματά του από τους πυροβολισμούς του δράστη δεν ήταν θανάσιμα συγκλονίζει με την περιγραφή των ελάχιστων δευτερολέπτων μέσα στα οποία έγιναν όλα.

Η γυναίκα βρέθηκε στο σημείο λίγη ώρα μετά την επίθεση, αφού είχε ακούσει φωνές από τον γιο της: «Άκουσα τον γιο μου να φωνάζει ''Μας σκοτώνει βοήθεια, μας σκοτώνει'' και έτρεξα ξυπόλητη και ήμουν η πρώτη. Τον είδα μόλις έφευγε και του λέω: «Μας σκότωσες το παιδί, γιατί;». Μου λέει: «Καλά τους έκανα». Ο δράστης φέρεται να γνώριζε τα δύο θύματά του, καθώς έμεναν και οι τρεις στην ίδια γειτονιά. Πριν τους πυροβολήσει άρχισε να τους μιλάει με ακατάληπτα λόγια για μαύρη μαγεία. «Τους είπε για τη Σολομωνική και από μικρή απόσταση άρχισε να πυροβολεί» ανέφερε η μητέρα του τραυματία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA