Μενού
  • Α-
  • Α+

Επεισόδια στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο 20χρονου Ρομά στο Πέραμα μετά από αστυνομική καταδίωξη. Είχαν ξεκινήσει από προπύλαια περίπου 350-400 άτομα. Παρενέβη η αστυνομία και διασκορπίστηκαν στα Εξάρχεια. 

Ο κύριος όγκος των επεισοδίων πραγματοποιήθηκε στην Πανεπιστημίου με τους φωτορεπόρτερ να επιμένουν ότι έγινε ρίψη χημικών και σημειώθηκαν ξυλοδαρμοί. Δεν έχουν σημειωθεί προσαγωγές μέχρι στιγμής. 

Τα επεισόδια συνεχίζονται για τρίτη συνεχή ημέρα μετά τον θάνατο 20χρονου Ρομά στο Πέραμα από αστυνομική καταδίωξη. . Η κυκλοφορία των οχημάτων στον Ασπρόπυργο διεξαγόταν μόνο στη δεξιά λωρίδα, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου ρεύμα προς Κόρινθο εκτρεπόταν στην Παλαιά Εθνική Οδό στο ύψος των Μεγάρων. Ακολούθησαν πετροπόλεμος αλλά και ρίψη χημικών από την πλευρά της Αστυνομίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται το ενδεχόμενο αντεκδίκησης, καθώς υπάρχει προϊστορία μετά από ανάλογα περιστατικά, κατά τα οποία έχασαν τη ζωή τους άνθρωποι της κοινότητας των Ρομά. Σημειώθηκε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια με παρουσία 150 ατόμων το βράδυ του Σαββάτου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA