Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον τρόμο σκορπούσε η συμμορία ανηλίκων με το προσωνύμιο «Strassenbande» (μτφ. «συμμορία του δρόμου») και πεδίο δράσης τις περιοχές Καισαριανή, Ζωγράφου, Βύρωνα, αλλά και την Πανεπιστημιούπολη, με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών να προχωρά σε 12 συλλήψεις (10 ανήλικοι και 2 ανήλικοι).

Η εν λόγω συμμορία χαρακτηριζόταν για την ιδιαίτερη σκληρότητα που επιδείκνυε στα θύματα της, ενώ παράλληλα προέβαινε και σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε χώρους όπου συχνάζουν ανήλικοι. Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της «Strassenbande» προέβαιναν σε επιθέσεις σε βάρος άλλων ανηλίκων με σκοπό τη ληστεία αλλά και την πρόκληση σωματικών βλαβών, σε επιθέσεις σε άλλες οργανωμένες ομάδες διπλανών περιοχών, στην πρόκληση φθορών σε ιδιωτικά κτίρια και δημόσια μεταφορικά μέσα κ.ά.

Για τους γνώστες, θεωρούνταν η συμμορία που κυριαρχούσε στις περιοχές Καισαριανής, Ζωγράφου και Βύρωνα, ενώ είχε μεγάλη αντιπαλότητα με άλλη συμμορία ανηλίκων από διπλανή περιοχή. Τα μέλη της συμμορίας χαρακτηρίζονταν από την ένδυση και τον τρόπο επίθεσης, καθώς φορούσαν μαύρα ρούχα και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες ή μπλούζες. Ως προς τον τρόπο δράσης επιτίθονταν κυρίως με ρόπαλα και μαχαίρια, αφαιρώντας από τα θύματα προσωπικά τους αντικείμενα και προκαλώντας τους σωματικές βλάβες. Επίσης και με σκοπό την επίδειξη ισχύος αφαιρούσαν από τα θύματά τους, τα ενδύματα.

Επιθέσεις με μαχαίρια σε ντελιβεράδες

Οι επιθέσεις τους πάντα στόχευαν στην αριθμητική υπεροχή των ιδίων για να εξασφαλισθεί το αποτέλεσμα, ενώ έφεραν πάνω τους πλήθος αιχμηρών αντικειμένων. Η εγκληματική δράση της συμμορίας εκτείνονταν και σε ληστείες σε βάρος διανομέων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάνοντας εικονικές παραγγελίες και αιφνιδιάζοντας τους διανομείς, από τους οποίους αφαιρούσαν χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και το περιεχόμενο της παραγγελίας.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εξιχνιάστηκαν 7 περιπτώσεις ληστειών, επίθεση σε βάρος αστυνομικών, επίθεση σε οχήματα δημοτικής συγκοινωνίας, και 2 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών πλησίον σχολικών συγκροτημάτων στις περιοχές Βύρωνα και Καισαριανή. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστείες κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη και βαριά σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων και για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα αεροβόλο πιστόλι, ρόπαλο, 3 στιλέτα τύπου «πεταλούδα», θραύστης τζαμιών, 2 οχήματα, μοτοσυκλέτα, 7 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (70) ευρώ. Η πλειοψηφία των μελών της συμμορίας έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA