Μενού
  • Α-
  • Α+

Την Τετάρτη θα παρουσιαστούν στον εισαγγελέα οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν μετά την καταδίωξη στο Πέραμα με συνέπεια τον θάνατο ενός 20χρονου. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατηγορούνται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, και για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο με τον Αλέξη Κούγια, το γραφείο του οποίου έχει αναλάβει την υπεράσπιση, να αναφέρεται στα γεγονότα και στο τι τους οδήγησε να πυροβολήσουν.

Διαβάστε ακόμη: Πέραμα: Μυστήριο με δεύτερο αυτοκίνητο στην καταδίωξη - Τι κατέθεσε αστυνομικός

«Πυροβόλησαν 7 άνθρωποι. Τα όπλα που έχουν οι αστυνομικοί είναι ημιαυτόματα. Τη στιγμή του πανικού για να σώσουν τη ζωή των συναδέλφων τους, πυροβόλησαν όλοι» ανέφερε ο κ. Κούγιας μιλώντας στο MEGA, για να συμπληρώσει: «Προσπάθησαν να σταματήσουν το αυτοκίνητο με κάθε τρόπο. Σημασία έχει τι λένε και οι αυτόπτες μάρτυρες. Είδαν ότι ενώ το αυτοκίνητο είχε ακινητοποιηθεί και οι μοτοσικλέτες ήταν σταματημένες, το όχημα κινήθηκε για να χτυπήσει τις μηχανές και να διαφύγει. Οι αστυνομικοί δε γνώριζαν ποιος ήταν μέσα στο όχημα, αν ήταν ένοπλοι ή άοπλοι. Το κυνηγούσαν επί 20 λεπτά και το ακινητοποίησαν. Αύριο το πρωί θα παρουσιαστούν στον εισαγγελέα».

Όπως εξήγησε: «Οι αστυνομικοί κρατούνται γιατί πρέπει, από τη στιγμή που διερευνάται ένα σοβαρό αδίκημα στο οποίο συμμετείχαν τρεις Ρομά και πέντε μοτοσικλέτες με δέκα δικυκλιστές, που 7 πυροβόλησαν και δεν έχει διευκρινιστεί ποιανού το βλήμα αφαίρεσε τη ζωή του 20χρονου, ασκήθηκαν διώξεις, και για τους Ρομά, και για τους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, και για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο»

Σχολιάζοντας τέλος τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες από Ρομά, μετά το θάνατο του 20χρονου, ο ίδιος σημείωσε ότι «Αυτές οι συμπεριφορές με τον ξεσηκωμό των Ρομά, ποιους τους έδωσε τα όπλα; Και με ποιο δικαίωμα στρέφονται κατά αστυνομικών;».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA