Μενού
  • Α-
  • Α+

Εφιαλτική είναι η πρόβλεψη του καθηγητή Πνευμονολογία Νίκου Τζανάκη για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα και ιδιαίτερα τις απώλειες ανθρωπίνων ζωών, καθώς όπως είπε μέχρι το τέλος του χρόνου και με τα δεδομένα που υπάρχουν θα υπάρξουν ως και 2.500 επιπλέον θάνατοι.

Διαβάστε ακόμη: Σαρηγιάννης: Με μάσκες οι πιστοί στις εκκλησίες – Ερχεται αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στο επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που παρατηρείται στη χώρα και στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί τονίζοντας πως τα νούμερα είναι αμείλικτα με τις εκτιμήσεις να μην είναι αισιόδοξες. «Κάθε 1000 κρούσματα που ανεβαίνουμε καθημερινά, θα ανεβαίνουμε κατά μέσο όρο και 10 νεκρούς» σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι θάνατοι σε ημερήσια βάση να φτάσουν τους 40 με 45.

Στάθηκε μάλιστα και στα χαμηλά, όπως είπε, ποσοστά εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 80: «Στις ηλικίες αυτές οι εμβολιασμένοι είναι γύρω στο 73%. Είναι τραγικό, πρέπει να τους βρούμε και να τους εμβολιάσουμε προσωπικά. Οι γιατροί να πάνε να τους βρουν»

Προτάσσοντας την σημασία του εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες, ο κ. Τζανάκης δήλωσε πως εάν κατά ένα μαγικό τρόπο είχαμε εμβολιαστεί σε ένα ποσοστό 95% στις ηλικίες άνω των 60, θα είχαμε 7-8 θανάτους την ημέρα

Αναφερόμενος στις παρελάσεις τόνισε πως δεν θα αφήσουν κάποιο επιδημιολογικό αποτύπωμα αν γίνουν οργανωμένα, ωστόσο το ζήτημα όπως είπε είναι η ατομική συμπεριφορά του καθενός: «Μπορεί σε μια περιοχή να μην γίνουν παρελάσεις, αλλά αν πάμε να γεμίσουμε τις καφετέριες τα αποτελέσματα θα είναι χειρότερα», σχολίασε.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA