Μενού
  • Α-
  • Α+

Τραγική κατάληξη είχε το θρίλερ με τους μετανάστες, η βάρκα των οποίων βυθίστηκε ανοιχτά της Χίου, το πρωί της Τρίτης (26/10). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, τέσσερις άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί, μετά την ανατροπή λέμβου, στην οποία επέβαιναν 27 μετανάστες. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, και οι τέσσερις νεκροί είναι ανήλικα παιδιά, ηλικίας 3 έως 14 ετών! Η πρώτη σορός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χίου λίγο μετά τις 11 το πρωί ενώ ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τις υπόλοιπες σορούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αλλοδαποί που επέβαιναν στη λέμβο κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του 112, λέγοντας ότι το σκάφος τους βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Υπενθυμίζεται ότι το ναυάγιο με τη βάρκα με τους μετανάστες σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Τρίτης, 26 Οκτωβρίου 2021, στη θαλάσσια περιοχή των Νενήτων Χίου, ανοικτά των Γριδίων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, έχουν διασωθεί 22 άτομα (14 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί), ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν δύο πλωτά του λιμενικού, ένα ελικόπτερο super puma, ένα ελικόπτερο του ελληνικού στρατού, ένα πλοίο δύναμης του ΝΑΤΟ, τρία αλιευτικά και τρία παραπλέοντα πλοία. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

O υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους ήταν ηλικιών 3 έως 14 ετών. «Αυτή είναι η πραγματικότητα της εκμετάλλευσης μεταναστών από εγκληματικές συμμορίες στο Αιγαίο. Αδίστακτοι λαθροδιακινητές βάζουν σε κίνδυνο ζωές σε βαριά φορτωμένες, μη αξιόπλοες λέμβους ανοιχτά της Χίου» ανέφερε σε ανάρτησή του, επισημαίνοντας ότι «οι Τουρκικές Αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέπουν την εκμετάλλευση από εγκληματικές συμμορίες. Αυτές οι διελεύσεις δεν πρέπει να επιτραπούν ξανά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA