Μενού
  • Α-
  • Α+

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα παρατηρούνται εικόνες έντονου συνωστισμού στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Ο πολιούχος της πόλης γιορτάζει όμως παρά το βαρύ επιδημιολογικό φορτίου του κορονοϊού στην περιοχή, μέσα στον Ναό όπως και στις εισόδους του οι εικόνες επιβεβαιώνουν τον έντονο συνωστισμό και σε πολλές περιπτώσεις τη μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Μεγάλο μέρος από τους πιστούς που έχουν σπεύσει να προσκυνήσουν, δεν φορούν μάσκες και δεν τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις ενώ σε άλλες περιπτώσεις τις αφαιρούν ώστε να ασπαστούν τις εικόνες. Την ίδια στιγμή γύρω από τον ναό υπάρχουν δυνάμεις της αστυνομίας δίχως ωστόσο να διενεργούν ελέγχους έπειτα και από τις αντιδράσεις των ιερέων.

Η ίδια εικόνα και με τους ιερείς που στη συντριπτική τους πλειοψηφία να μην φορούν μάσκες όπως αναφέρει το thesstoday.gr. Κλιμάκια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξήγγειλαν τη Δευτέρα ότι θα βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο σημείο, προκειμένου να επιτηρήσουν την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Μόλις χθες από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκε 623 νέα κρούσματα κορονοϊού, πλησιάζοντας πλέον σε απόλυτα νούμερα την Αττική, δείγμα της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας.

Σαρηγιάννης: Με μάσκες οι πιστοί στις εκκλησίες

Την ανάγκη να τηρηθούν πιστά τα μέτρα κατά του κορονοϊού επισήμανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τονίζοντας πως οι πιστοί πρέπει να φορούν μάσκα σε όλη την διάρκεια του εκκλησιασμού τους και των λιτανειών, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη και στις εκκλησίες όλης της Ελλάδας αλλά και τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Παρούσα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, θα τελεστεί χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Ανθίμου, παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη. Η ΠτΔ αμέσως μετά τη δοξολογία αναμένεται να αναχωρήσει εκτάκτως για την Αθήνα, όπου την Τετάρτη θα παραστεί στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά. Την Πέμπτη θα ταξιδέψει πάλι στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA