Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον δρόμο της δικαιοσύνης, αλλά και της πειθαρχικής διαδικασίας έλαβε η υπόθεση του 45χρονου καθηγητή που φέρεται να παρενόχλησε μαθήτριες σε Γυμνάσιο του Μοσχάτου. Επειτα από τις αποκαλύψεις των μαθητριών και τις καταγγελίες των γονιών τους που έγιναν την Δευτέρα (25/10), ο καθηγητής μία ημέρα μετά τέθηκε σε αργία, με την υπογραφή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η διαδικασία κινήθηκε άμεσα από την υπουργό Παιδείας και υπογράφηκε η πράξη θέσης σε αργία από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα, μετά και την άσκηση σχετικής ποινικής δίωξης.

Η υπόθεση έλαβε μεγάλη δημοσιότητα τη Δευτέρα (25/10), όταν γονείς 12χρονης κατήγγειλαν ότι ο εκπαιδευτικός παρενόχλησε την κόρη τους. «Το παιδάκι ήταν μόνο του στην τάξη και του ζήτησε να ξαπλώσει στο θρανίο βγάζοντας την μπλούζα», ανέφερε στη μαρτυρία της μια γυναίκα στον Alpha. Αλλη μια μαθήτρια υποστήριξε πως «μια κοπέλα είχε μείνει μόνη της, τελευταία, στην τάξη με τον καθηγητή και της είπε να καθίσει και να βγάλει την μπλούζα της».

Σεξιστικά σχόλια, αιτήματα φιλίας και ύποπτα βλέμματα

Ο καθηγητής ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, συνελήφθη μετά την καταγγελία της 12χρονης, σύμφωνα με την οποία, ενώ είχε μείνει μόνη της στην τάξη και μάζευε τα πράγματά της για να φύγει, την πλησίασε ο καθηγητής και αφού άρχισε να τη χαϊδεύει στον λαιμό και την πλάτη, της ζήτησε να βγάλει την μπλούζα της. Η μαθήτρια έφυγε τρέχοντας και ενημέρωσε αμέσως τους γονείς της.

Οπως τόνισε στον Alpha ο δήμαρχος Μοσχάτου, Ανδρέας Ευθυμίου, «...οι ψυχολόγοι μας θα επιληφθούν, εφόσον μας ζητηθεί». Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο 45χρονος εκπαιδευτικός συνήθιζε να κάνει σεξιστικά σχόλια στις μαθήτριές του, ενώ σε κάποιες από αυτές είχε στείλει και αιτήματα φιλίας στους λογαριασμούς του στα social media. Σε βάρος του έχουν καταθέσει και άλλες μαθήτριες, υποστηρίζοντας πως είχαν παραπονεθεί στον διευθυντή του σχολείου, επισημαίνοντας τα έντονα βλέμματα του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού. Ο γυμνασιάρχης, κατά τις ίδιες πηγές, επέπληξε τον καθηγητή, όμως δεν άλλαξε τη συμπεριφορά του.

Ηταν πάρα πολύ περίεργος στην συμπεριφορά του» λέει μαθήτρια 

Για περίεργη συμπεριφορά του καθηγητή κάνει λόγο συμμαθήτρια της κοπέλας που έκανε την καταγγελία για παρενόχληση. Όπως υποστήριξε, δε, ο συγκεκριμένος «ήταν πολύ κοντά στις κοπέλες». Ο καθηγητής αυτός «ήταν πάρα πολύ περίεργος στην συμπεριφορά του» είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΑΝΤ1 συμπληρώνοντας πως «έκανε και σχόλια του τύπου “πολύ όμορφη είσαι σήμερα”, “σου πάνε πολύ αυτά τα ρούχα” και τέτοια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ώρες πριν από το περιστατικό με την μαθήτρια, μέλη του 15μελούς είχαν ενημερώσει τον διευθυντή του σχολείου για προβληματική συμπεριφορά του συγκεκριμένου καθηγητή και για τα πολύ ενοχλητικά σχόλια που, όπως καταγγέλλουν, δέχτηκαν μίλησαν στη Διεύθυνση του Σχολείου ακόμη τέσσερις μαθήτριες του σχολείου αποκαλύπτοντας πως ο 45χρονος δάσκαλός τους δεν είχε μείνει μόνο σε αυτά! Η συμμαθήτρια του κοριτσιού της πρώτης γυμνασίου, που κατήγγειλε την παρενόχληση, είπε ότι «την Παρασκευή η κοπέλα ήταν πεσμένη ψυχολογικά και ήθελα να ρωτήσω τι της συμβαίνει», ενώ προσέθεσε πως «όταν έμαθα τι συμβαίνει, σκέφθηκα να φύγω από το σχολείο αλλά ευτυχώς απομακρύνθηκε εκείνος».

Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του

Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σχηματίστηκε σε βάρος του καθηγητή από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διερεύνηση της υπόθεσης από την ΕΛΑΣ εξετάζει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της τόσο από την κατάθεση της 12χρονης, όσο και από στοιχεία συμμαθητών και γονέων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τουλάχιστον 3 με 4 ακόμα μαθήτριες από το ίδιο σχολείο έχουν εκφράσει παράπονα για τη συμπεριφορά του καθηγητή τους, καθώς φαίνεται να τις κοιτούσε επίμονα σε επίμαχα σημεία. Ο 45χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA