Μενού
  • Α-
  • Α+

Η στιγμή για το «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά πλησιάζει. Την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου στις 14:00 θα γίνει η κηδεία της και η ταφή της θα γίνει στο Α' Νεκροταφείο. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης αναμένεται στη Μητρόπολη να εκφωνηθούν οι επικήδειοι και, όπως έγινε γνωστό από πλευράς οικογένειας, τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο 17χρονος γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος. Παράλληλα τρεις θεσμικοί εκπρόσωποι θα εκφωνήσουν επικήδειο. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, 27η Οκτωβρίου, λόγω κήρυξης από τον πρωθυπουργό εθνικού πένθους, μεσίστια θα κυματίζει η σημαία σε όλα τα δημόσια κτίρια ενώ δεν θα γίνουν εκδηλώσεις. Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του πρωθυπουργού: «Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος».

Η σορός της Φώφης Γεννηματά θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10 το πρωί. Η κηδεία της θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου η κηδεία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννήματα, θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη. Παράλληλα, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία της οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Υπουργό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA