Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μια μικρή υγειονομική... βόμβα μετατράπηκε ένα νηπιαγωγείο στην Πάτρα που «χτυπήθηκε» από τον κορονοϊό. Μετά από διαγνωστικούς ελέγχους που έγιναν βρέθηκαν θετικοί 6 μαθητές και 3 νηπιαγωγοί. Επικρατεί τεράστιος προβληματισμός στους γονείς που δεν σκοπεύουν να στείλουν τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο σχολείο τις επόμενες ημέρες. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «tempo24» την περασμένη Παρασκευή (22/10) οι γονείς είχαν ενημερωθεί για μόλις ένα κρούσμα σε μαθήτρια και ένα σε νηπιαγωγό και μέσα σε λίγες ημέρες, εκτοξεύτηκαν στα 9 με αποτέλεσμα τη δεδομένη χρονική στιγμή, μόλις μία νηπιαγωγός να είναι υγιής και να λειτουργεί μόλις μία τάξη. Γονείς στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους, καθώς έγινε γνωστό πως μεταξύ των νηπιαγωγών υπήρχαν και ανεμβολίαστες νηπιαγωγοί.

«Καμπανάκι» και από τον πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, Νίκο Θεοδωρόπουλο: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 560 ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε όλο το νομό. Αν σκεφτούμε ότι το σύνολο των εκπαιδευτικών είναι 2.500, αντιλαμβανόμαστε ότι πάνω από το 70% έχει εμβολιαστεί. Ομως ακόμα και αυτοί οι 560 θα πρέπει να αντιληφθούν πως επιβάλλεται να κάνουν το εμβόλιο», τονίζει ο συνδικαλιστής και δημοτικός σύμβουλος.

Κινητή μονάδα εμβολιασμού στην Πάτρα

Αμεσα πρόκειται να λειτουργήσει η κινητή μονάδα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, η οποία παραχωρήθηκε το πρωί της Τρίτης από τον ΕΟΠΥ στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια στην Πάτρα. Η κινητή μονάδα θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του εμβολιαστικού προγράμματος στην ύπαιθρο, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ., Γιάννης Καρβέλης, «κύριος σκοπός μας, είναι να εντείνουμε την προσπάθεια, ώστε να ανέβει το ποσοστό του εμβολιασμού», ενώ ευχαρίστησε τόσο τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους όσο και τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, για την παραχώρηση της κινητής μονάδας.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις εισαγωγές νέων ασθενών κορονοϊού στα νοσοκομεία, αρμοδιότητας της 6ης Υ.ΠΕ., ο κ. Καρβέλης επεσήμανε: «Δεν εφησυχάζουμε. Τα ποσοστά νοσηλείας "τσιμπάνε" τις τελευταίες ημέρες, για αυτό συνεχίζουμε τη μάχη, η οποία θα πρέπει να δοθεί και στην ύπαιθρο με τη βοήθεια της κινητής μονάδας και του εξειδικευμένου προσωπικού που θα τη συνοδεύει, ώστε να αυξήσουμε το δείκτη ανοσίας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA