ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/10/2021 18:24

Εμβόλιο Johnson & Johnson: 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για δεύτερη δόση - Ποιοι πρέπει να το κάνουν

Oι πολίτες που εμβολιάστηκαν με Johnson & Johnson α μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους για την αναμνηστική δόση στις 5 Νοεμβρίου με την προϋπόθεση να έχουν περάσει δυο μήνες από την αρχική ανοσοποίηση - Με ποια εμβόλια θα μπορούν να εμβολιαστούν

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Εμβόλιο Johnson & Johnson: 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για δεύτερη δόση - Ποιοι πρέπει να το κάνουν
Πηγή: APimages
Ανάγνωση:

Ανοίγει την Παρασκευή στις 5 Νοεμβρίου η πλατφόρμα για τη χορήγηση δεύτερης δόσης για όσους εμβολιάσθηκαν με το εμβόλιο Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα, Μάριου Θεμιστοκλέους, οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους για την αναμνηστική δόση στις 5 Νοεμβρίου με την προϋπόθεση να έχουν περάσει δυο μήνες από την αρχική ανοσοποίηση.

Επίσης όπως έγινε γνωστό θα μπορούν να κάνουν τη δεύτερη δόση είτε με το Johnson & Johnson που έγινε ο αρχικός εμβολιασμός είτε με εμβόλιο mRΝΑ (δηλαδή Pfizer ή Moderna), ενώ δεν θα υπάρχει ηλικιακό κριτήριο.

Θεοδωρίδου: Σε πόσους βαθμούς Κελσίου είναι πιο μεταδοτικός ο κορονοϊός

Στην ενημέρωση για τον εμβολιασμό μίλησε και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία όπως είπε Το ποσοστό εμβολιασμένων, η συμπεριφορά μας και οι καιρικές συνθήκες, θα καθορίσουν τη νοσηρότητα στην κοινότητα το επόμενο διάστημα. Τόνισε επίσης ότι στους 6 βαθμούς Κελσίου έχει αποδειχθεί ότι διατηρείται 10 φορές περισσότερο ο κορονοϊός από ότι όταν επικρατεί ζέστη.

Αναφερόμενη στην κυκλοφορία του ιού της γρίπης και της covid-19, είπε ότι αυξάνει τη θνητότητα κατά 20% η συνλοίμωξη γρίπης και covid-19, σύμφωνα με μελέτη από την Μ. Βρετανία. Σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 1 εκατ. δόσεις. Αναφερόμενη δε στα μικρά ποσοστά εμβολιασμού με το εμβόλιο της γρίπης σε εγκύους, περίπου 5.000, σε παχύσαρκους περίπου 4.000 και σε υγειονομικούς περίπου 20.000, η κυρία Θεοδωρίδου επισήμανε ότι το μήνυμα του αυξημένου κινδύνου για ορισμένες ομάδες ευάλωτων ομάδων δεν πρέπει να έχει φτάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΜΒΟΛΙΟ JOHNSON & JOHNSON ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ