Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν ήταν «γραφτό» να γίνουν οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, τουλάχιστον όχι όπως αρχικά είχαν εξαγγελθεί. Η πολιτική απόφαση ήταν να διεξαχθούν κανονικά, όμως υγειονομικά εκφράζονταν πολλές αντιρρήσεις και αμφιβολίες σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού και τελικά επικράτησαν οι... κατά τόπους ματαιώσεις. Με την πανδημία να βρίσκεται σε πλήρη έξαρση με επίκεντρο τη βόρεια Ελλάδα, αρκετές περιοχές ανακοίνωσαν την ακύρωση των εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου.

Αρχικά στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και στη συνέχεια, Θεσσαλίας, Κιλκίς και Σερρών (εκεί θα γίνει μόνο με παραστάτες). Ετσι, μαθητικές παρελάσεις δεν θα διεξαχθούν και στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου, «λόγω της αύξησης κρουσμάτων και για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού. Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο Περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, ακυρώνονται σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ οι παρελάσεις μαθητών, φοιτητών, πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων. Στη Θεσσαλία και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης θα πραγματοποιηθούν μόνο οι στρατιωτικές εκδηλώσεις. Η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου (την Τρίτη 26/10 τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 4.000 σε όλη τη χώρα) θορύβησε τους «ειδικούς» και κατόπιν παροτρύνσεών τους πείστηκαν Τοπική Αυτοδιοίκηση και Περιφέρειες να μπει ένα «φρένο» τουλάχιστον στις μαθητικές παρελάσεις.

Υποχρεωτικά με μάσκα όλοι οι θεατές 

Όσοι παρακολουθούν τις παρελάσεις θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου: «Παροτρύνω όλους όσοι προσέλθουν για να παρακολουθήσουν τις παρελάσεις να ακολουθήσουν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, να φορούν μάσκα, καθώς αυτό επιβάλλεται ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους όταν επικρατούν συνθήκες συγχρωτισμού. Για όσους παρελάσουν η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική, αφού θα είναι στοιχισμένοι. Θα πρέπει ωστόσο και αυτοί, πριν και μετά την παρέλαση, να φορούν τις μάσκες τους» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο λόγος ήταν το Εθνικό πένθος

Για διαφορετικό λόγο έχει ακυρωθεί η μαθητική παρέλαση και της Θεσσαλονίκης. Στην προκειμένη περίπτωση, η προγραμματισμένη για την Τετάρτη (27/10) παρέλαση, είχε ματαιωθεί λόγω της κήρυξης εθνικού πένθους για την κηδεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα (25/10). Αντίθετα, η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη (28/10 θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA