ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/10/2021 22:37

Φώφη Γεννηματά: Στα χρώματα του καρκίνου του μαστού το Πανεπιστήμιο Αθηνών στη μνήμη της

Tο ιστορικό Κεντρικό Κτήριο του ΕΚΠΑ φωταγωγείται σήμερα, 26/10, με το χρώμα του καρκίνου του μαστού (ροζ, μαζί με το χαρακτηριστικό έμβλημα-κορδέλα), θέλοντας να «φωτίσει» τη στάση ζωής της Φώφης Γεννηματά

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Φώφη Γεννηματά: Στα χρώματα του καρκίνου του μαστού το Πανεπιστήμιο Αθηνών στη μνήμη της
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Το ιστορικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών επί της οδού Πανεπιστημίου φωταγωγήθηκε στα χρώματα του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Σύμφωνα με ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών, «το ιστορικό Κεντρικό Κτήριο του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημίου 30) φωταγωγείται σήμερα, 26/10 το βράδυ, με το χρώμα του καρκίνου του μαστού (ροζ, μαζί με το χαρακτηριστικό έμβλημα-κορδέλα), θέλοντας να «φωτίσει»” τη στάση ζωής της Φώφης Γεννηματά και τονίζοντας την ανάγκη πρόληψης στις νεοπλασίες».

Διαβάστε ακόμη: Φώφη Γεννηματά: Οι δύο μεγάλες ανησυχίες της σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη της

Οι πρυτανικές αρχές στέλνουν με την ευκαιρία και συλλυπητήρια στον σύζυγο, τα παιδιά, την οικογένεια και τους χιλιάδες φίλους της Φώφης Γεννηματά. Όπως σημειώνεται από το Πανεπιστήμιο, η ημέρα του θανάτου της Φώφης Γεννηματά συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Μαστού. Οι δράσεις ευαισθητοποίησης έναντι του καρκίνου του μαστού θέλουν σημαντικά κτίρια μεγάλων πόλεων να φωταγωγούνται στα ροζ κάθε χρόνο τέτοια ημέρα.

Πηγή: Eurokinissi

Από το πανεπιστήμιο τονίζεται άλλωστε πως παρά την πρόοδο της επιστήμης έναντι του καρκίνου, η ασθένεια παραμένει μια από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου για αυτό και είναι σημαντική η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου για τη Φώφη Γεννηματά: «Οι Πρυτανικές Αρχές εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Η ημέρα της απώλειάς της (25/10) συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Μαστού. Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας σε όλες και όλους που μάχονται αυτήν την ασθένεια και στις οικογένειές τους, καθώς και σε όλους που αγωνίζονται για την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική θεραπεία του νοσήματος αυτού.

Πηγή: Eurokinissi

Σε ένδειξη πένθους η σημαία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα είναι στις 27/10 μεσίστια. Παράλληλα, το ιστορικό Κεντρικό Κτήριο του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημίου 30) φωταγωγείται σήμερα, 26/10 το βράδυ, με το χρώμα του καρκίνου του μαστού (ροζ, μαζί με το χαρακτηριστικό έμβλημα-κορδέλα), θέλοντας να «φωτίσει» τη στάση ζωής της Φώφης Γεννηματά και τονίζοντας την ανάγκη πρόληψης στις νεοπλασίες.

Αν και το επιστημονικό δυναμικό παγκοσμίως, όπως και στο ΕΚΠΑ, καταγράφει σημαντικά βήματα στον αγώνα ίασης, ο καρκίνος παραμένει μια από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου για αυτό και είναι σημαντική η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση. Θερμά συλλυπητήρια στον σύζυγο, τα παιδιά, την οικογένεια και τους χιλιάδες φίλους της Φώφης Γεννηματά.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΕΚΠΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ