Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζεται σήμερα, για έβδομη ημέρα, η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης της Έφης Κακαράντζουλα που έχει ομολογήσει την επίθεση ενάντια στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. Η υπεράσπιση θα επιδιώξει σε αυτήν την «τελευταία μάχη» να πείσει δικαστές και ενόρκους να αντιμετωπίσουν την δράστιδα της επίθεσης με πιο ευνοϊκό ποινικό χαρακτηρισμό της πράξης της .

Διαβάστε ακόμη: Επίθεση με βιτριόλι: Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής - Δεν παρέστη η Έφη Κακαράντζουλα

Είναι πολύ πιθανό σήμερα μετά το μεσημέρι το δικαστήριο να δώσει την απάντησή του, την ετυμηγορία του για την υπόθεση, οπότε και η κατηγορουμένη αλλά και η παθούσα θα ακούσουν την ανακοίνωση της απόφασης των επτά μελών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Το δικαστήριο πιθανότατα σήμερα, θα αποφανθεί αν θα αποδεχθεί την πρόταση του Εισαγγελέα, αν θα κηρύξει ένοχη την Έφη Κακαράντζουλα όπως κατηγορείται ή αν θα μετατρέψει την κατηγορία, επιβάλλοντας σε κάθε περίπτωση την ανάλογη ποινή.

Η κατηγορούμενη όπως εισάγεται η υπόθεση, είναι αντιμέτωπη με ποινή που ως ανώτατο όριο έχει τα 15 χρόνια κάθειρξης. Σε περίπτωση όμως που η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, μετατραπεί σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη τότε το ανώτατο όριο ποινής κατεβαίνει στα δέκα χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση ίσως η φράση ενός εκ των συνηγόρων της Ιωάννας Παλιοσπύρου, απηχεί μία αλήθεια που γνωρίζει καλά και η κατηγορουμένη και το θύμα: «Όταν σε πέντε -έξι χρόνια η Έφη βγει από την φυλακή, η Ιωάννα ακόμη δεν θα έχει τελειώσει με τις επεμβάσεις που χρειάζονται για να έχει μία κανονικότητα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA