Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο 40χρονος που το περασμένο Σάββατο σκότωσε υπάλληλο εταιρείας φυσικού αερίου και τραυμάτισε έναν ακόμη συνάδελφό του στη Νέα Ερυθραία, οδηγείται στο ψυχιατρείο. Ο κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, μετά την απολογία του σήμερα κρίθηκε προφυλακιστέος, αλλά θα κρατηθεί στο ψυχιατρείο μέχρι να ολοκληρωθεί η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που ζήτησε η ανακρίτρια. Σύμφωνα με πληροφορίες όση ώρα έμεινε στο ανακριτικό γραφείο δεν ήταν σε θέση να απαντήσει με σαφήνεια στις ερωτήσεις της δικαστικής λειτουργού.

Διαβάστε ακόμη: Κακοποιούσε τη μητέρα του ο δράστης - «Έπρεπε να είναι στο ψυχιατρείο»

Στο «μικροσκόπιο» και οι κινήσεις των αστυνομικών

Πέρα όμως από τον ίδιο τον δολοφόνοστο «μικροσκόπιο» έχουν μπει και οι κινήσεις των αστυνομικών. Συγκεκριμένα έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση έπειτα από παρέμβαση της εισαγγελίας Αθηνών, ώστε να ερευνηθεί αν είχαν γίνει κλήσεις προς την Αμεση Δράση ή το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και κατά πόσο αστυνομικές δυνάμεις είχαν φτάσει στο σημείο. Υπάρχουν άλλωστε καταγγελίες γειτόνων πως είχαν ενημερώσει πολλές φορές στο παρελθόν για τις πράξεις του 40χρονου. Κατά πληροφορίες, δε, και το άτομο το οποίο τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς είχε καλέσει την προηγούμενη ημέρα καθώς για μία ακόμη φορά ο «σαμουράι» έκανε σκοποβολή στην ταράτσα του σπιτιού του.

Σκότωσε με στολή σαμουράι

Υπενθυμίζεται πως ο 40χρονος το πρωί του Σαββάτου, βγήκε με στολή σαμουράι στον δρόμο και πυροβόλησε εναντίον υπαλλήλου φυσικού αερίου, σκοτώνοντας τον. Τραυματίστηκε ακόμα ένας άνδρας. Η δικαιολογία του για το φονικό ήταν ότι «ο Σατανάς μου είπε να τον σκοτώσω, μου είχε κάνει μαύρη μαγεία».

Σε βάρος του δράστη του εγκλήματος η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε απόπειρα και τετελεσμένη, κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών. Επίσης, δίωξη ασκήθηκε στον 40χρονο και για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας. Ο δράστης φαίνεται πως συνήθιζε να κάνει επιδείξεις με σπαθί στην ταράτσα του σπιτιού του και στην συνέχεια να τα δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA