Μενού
  • Α-
  • Α+

Να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεση για την Έφη Κακαράντζουλα, να παραμείνει δηλαδή στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της σε δεύτερο βαθμό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την επίθεση με βιτριόλι. Η τελική ποινή που επιβλήθηκε στην κατηγορούμενη μετά τη συγχώνευση είναι κάθειρξη 15 ετών και τριών μηνών.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης πρότεινε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση, καθώς, όπως είπε, η κατηγορούμενη είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει και άλλα συναφή αδικήματα: «Λαμβάνοντας υπόψη της φύσεως και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της δράσης της κατηγορούμενης και συγκεκριμένα την κατόπτευση των χώρων, την παραλλαγή της εμφάνισής της και την πλήρη αδιαφορία για τη ζωή τη παθούσας, κυρίως λαμβανομένου ότι δεν πιστεύει ακόμα και σήμερα τις διαβεβαιώσεις της παθούσας ότι δεν είχε σχέση με τον Νώντα φρονώ ότι είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει συναφή αδικήματα. Η έφεση δεν θα πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη», κατέληξε ο εισαγγελέας. 

Η συνεδρίαση του δικαστηρίου ολοκληρώθηκε και εξερχόμενη από το ακροατήριο η Εφη Κακαράντζουλα, άκουσε πρόσωπα από το περιβάλλον της Ιωάννας να της φωνάζουν: «Τέρας, τέρας όρθιο». Εκείνη δεν απάντησε.

Με βάση τον ποινικό κώδικα που ισχύει, εφόσον εκτίσει τα 2/3 της ποινής, η Εφη Κακαράντζουλα μπορεί να αφεθεί και πάλι ελεύθερη για να συνεχίσει τη ζωή της. Αντίθετα, το θύμα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, είναι εξαιρετικά αβέβαιο εάν έως τότε, θα έχει ολοκληρώσει ακόμα και τις θεραπείες της. Ή ακόμα χειρότερα, παραμένει αβέβαιο εάν θα καταφέρει ποτέ να κυκλοφορήσει βγάζοντας τη μάσκα από το καμένο της πρόσωπο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA