Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Αθώο» το νερό στην Αρναία: Δεν προκύπτει σύνδεση με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Οι αναλύσεις που έγινα στο νερό του δικτύου ύδρευσης στην Αρναία Χαλκιδικής έδειξαν πως εν συνδέεται με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και είναι κατάλληλο προς πόση

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

«Αθώο» το νερό του δικτύου ύδρευσης στην Αρναία Χαλκιδικής καθώς κρίθηκε κατάλληλο προς πόση αφού μετά από σειρά έκτακτων δειγματοληψιών και αναλύσεων που διενεργήθηκαν με αίτημα της δημοτικής Αρχής, δεν προκύπτει σύνδεση των προσφάτων κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας με το νερό.

Ο δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής είχε προχωρήσει σε προληπτική σύσταση προς τους κατοίκους να μην χρησιμοποιούν το νερό για πόση, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στις 17 Οκτωβρίου.

Δείγματα νερού εξετάστηκαν από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρύπανσης Χαλκιδικής, το εργαστήριο του ΕΟΔΥ στη Λάρισα και του ΕΛΓΟ Δήμητρα.

«Το δίκτυο ύδρευσης της Αρναίας, είναι ασφαλές και γίνεται ακόμα ασφαλέστερο μετά την ολοκλήρωση του έργου εφαρμογής νέων φίλτρων σε τρεις γεωτρήσεις, που ήδη παραδόθηκε», δήλωσε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος. Επιπλέον, επειδή δεν εντοπίστηκε η πηγή διασποράς της ίωσης, κάλεσε τους δημότες να παραμείνουν σχολαστικοί στην εφαρμογή μέτρων προσωπικής υγιεινής.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#νερό #Χαλκιδική

Best of Internet