Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι ειδικοί φώναζαν όλο το προηγούμενο διάστημα και προειδοποιούσαν πως αν η επιδημιολογική έξαρση του κορονοϊού δεν ανακοπεί με κάποιο τρόπο τότε ο Οκτώβρης μπορεί να ήταν ένας δύσκολος μήνας αλλά ο Νοέμβριος θα είναι ακόμα δυσκολότερος. Και αυτό ακριβώς, το χειρότερο σενάριο, φαίνεται να επιβεβαιώνεται από την εξέλιξη που έχει η πανδημία στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ ήταν αποκαρδιωτικά και προμηνύουν δύσκολες καταστάσεις: 3.651 κρούσματα, 63 θάνατοι σε 24 ώρες ενώ πλέον τους 387 έφτασαν οι διασωληνωμένοι. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 331 (85.53%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 56 (14.47%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.09 ενώ και τα λύματα δείχνουν να ενισχύουν το κακό σενάριο. Στην Ημαθία ο δείκτης θετικότητας έχει το μεγαλύτερο ποσοστό με 1,90%. Ακολουθούν η Ροδόπη 1,78%, η Πιερία 1,68% και το Κιλκίς 1,67%. Εκτός από τη Βόρεια Ελλάδα, πλέον και η μισή Πελοπόννησος είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Έκτακτη συνεργασία με 5 ιδιωτικές κλινικές σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βόλο

Όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό, όλα τα παραπάνω έχουν σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση που, με δεδομένο ότι η πίεση στο σύστημα υγείας θα αυξηθεί, αποφάσισε να προχωρήσει σε έκτακτη συνεργασία με 5 ιδιωτικές κλινικές σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βόλο.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα και κατόπιν εισήγησης των διοικητών των αρμόδιων Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και της Ομάδας Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης ασθενών με Covid στα Νοσοκομεία, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος υπέγραψε συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές εκ των οποίων η μία (1) είναι στη Θεσσαλονίκη και οι τέσσερις (4) στο Βόλο και τη Λάρισα, για τη διάθεση κλινών σε Covid και non Covid ασθενείς.

Συγκεκριμένα, οι παρακάτω ιδιωτικές κλινικές διαθέτουν, μαζί με το προσωπικό τους, για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19:

  • Διακόσιες (200) κλίνες από Κέντρο Ιατρικής Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ανώνυμη Εταιρία, στη Θεσσαλονίκη.
  • Είκοσι (20) κλίνες από Κέντρο Αποκατάστασης στο Βόλο.
  • Τριάντα (30) κλίνες από Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα.

Επίσης για non Covid ασθενείς, οι παρακάτω κλινικές διαθέτουν:

  • Η ιδιωτική κλινική στο Βόλο, δέκα (10) κλίνες και δυο (2) κλίνες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
  • Η ιδιωτική κλινική στη Λάρισα, τριάντα (30) κλίνες για παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά και τέσσερις (4) κλίνες ΜΕΘ.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA