Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου: Καλέσματα από αρνητές μέσω διαδικτύου - Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Το ζήτημα που απασχολεί τις Αρχές είναι το τι θα κάνουν οι αρνητές στις περιοχές, όπου δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις, εξαιτίας του πολύ υψηλού επιδημιολογικού φορτίου

(Πηγή: Eurokinissi)
(Πηγή: Eurokinissi)

Μέσω του προσφιλούς τους μέσου, του Διαδικτύου, οι αρνητές καλούν τους ομοϊδεάτες τους να κατέβουν σήμερα 28 Οκτωβρίου στις παρελάσεις και να στείλουν τα δικά τους μηνύματα. Η Αστυνομία που παρακολουθεί στενά τις δράσεις τους μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, έχει εκπονήσει σχέδιο για να αποφευχθούν ευτράπελα.

Οι αρνητές που επικοινωνούν μέσω των social media ή των σελίδων που έχουν δημιουργήσει, δεν φέρονται να έχουν προγραμματίσει κάτι οργανωμένο, ωστόσο, «φωνάζουν» εδώ και μέρες ότι θα εμφανιστούν στις παρελάσεις. Το ζήτημα που απασχολεί τις Αρχές είναι το τι θα κάνουν οι αρνητές στις περιοχές, όπου δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις, εξαιτίας του πολύ υψηλού επιδημιολογικού φορτίου.

Οπως λένε χαρακτηριστικά από την ΕΛ.ΑΣ. θα υπάρξει κλιμακωτή αντίδραση στην περίπτωση που στις παρελάσεις που θα πραγματοποιηθούν ανήμερα της εθνικής επετείου εμφανιστούν εικόνες συνωστισμού με παραβάσεις του νόμου. Στην περίπτωση που μέσα στον κόσμο που θα παρευρεθεί για να παρακολουθήσει την παρέλαση υπάρχουν και αρνητές του κορονοϊού χωρίς μάσκες, οι Αρχές θα ακολουθήσουν μια σειρά από βήματα για να διαχειριστούν το περιστατικό. Αν παρευρεθούν αρνητές που θα προτρέπουν τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους να κατεβάσουν και τις δικές τους μάσκες, η Αστυνομία θα προχωρήσει στην παραίνεση «φορέστε την μάσκα σας». Σε δεύτερο χρόνο θα εξεταστεί η πιθανότητα του πρόστιμου στον παραβάτη του νόμου. Αν σε σημεία συνωστισμού, όπου ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να υπάρχουν μάσκες, δεν υπάρχουν, τότε, όπως έλεγαν οι αξιωματικοί, υπάρχουν πάντα οι προσαγωγές.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#αρνητές #Κορονοϊός #social media #παρέλαση #28 Οκτωβρίου

Best of Internet