Μενού
  • Α-
  • Α+

Για ακόμη μία φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αναφορικά με την εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού που αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα, την ώρα που οι εμβολιασμοί μειώνονται. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA» και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο αναμενόμενο «φρένο» που μπήκε στις παρελάσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.

«Το πρόβλημα δεν είναι στις παρελάσεις, αλλά στο ότι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την επιστήμη και τον εμβολιασμό. Όπου υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, ο κορονοϊός καλπάζει. Συνεισφέρει και η πλημμελής εφαρμογή των μέτρων. Από προσωπική εμπειρία, μόνο τα μισά καταστήματα εστίασης που έχω επισκεφτεί τις τελευταίες ημέρες κάνουν έλεγχο για εμβολιασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η λειτουργία των σχολείων έχει πάει αρκετά καλά με τα τεστ που γίνονται. Δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε την εκπαιδευτική διαδικασία. Το πιο σοβαρό που μπορούμε να κάνουμε είναι να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας. Ο FDA ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου στις ηλικίες 5 με 11 και σε λίγο διάστημα στις ΗΠΑ τα παιδιά θα είναι έτοιμα να κάνουν το εμβόλιο», πρόσθεσε.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το επόμενο δίμηνο, με τον κ. Βασιλακόπουλο να υπογραμμίζει πως πρέπει να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και να «σφίξουν» τα μέτρα. «Η πρόβλεψη μου είναι ότι θα υπάρχει άνοδος, όμως χρειάζεται κοινή λογική. Όσο ο κόσμος δεν εμβολιάζεται και σαν κοινωνία είμαστε χαλαρή, τότε αποδεχόμαστε σαν κομμάτι της ζωής μας να χάνουμε 30 με 60 πολίτες της χώρας από κορονοϊό. Όλες οι μαζικές εκδηλώσεις έχουν κίνδυνο, απλά το κράτος και οι επίσημοι θεσμοί πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα με την αποφυγή εκδηλώσεων εκεί που είναι μεγάλο το ιικό φορτίο», κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA