Μενού
  • Α-
  • Α+

Η προσπάθεια κατάθεσης στεφάνου από δημοτικό σύμβουλο στο Πέραμα που στηρίχθηκε από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής απετράπη από πολίτες και συγκεκριμένες από εργαζόμενες κατά την κατάθεση στεφάνων σε μνημείο για την επέτειο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στη θέα του χρυσαυγίτη, την ημέρα που η χώρα γιορτάζει την αποτίναξη των φασιστών και ναζιστών, η αντίδραση των πολιτών και των μαζικών φορέων της πόλης, ήταν άμεση. Γυναίκες έσπευσαν κι έκαναν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά στο Μνημείο Ηρώων που είναι στημένο στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ταυτόχρονα ο κόσμος φώναζε συνθήματα όπως «Τότε ναζί, τώρα Χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες» και «είναι η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» αναγκάζοντας τον χρυσαυγίτη να τραπεί σε φυγή. Πέριξ του μνημείου υπήρχαν κι άλλοι φασίστες, ωστόσο, η παρουσία του κόσμου που εναντιώθηκε ήταν μεγάλη και δεν υπήρξε συνέχεια στο συμβάν, με την Αστυνομία να παρακολουθεί διακριτικά και να απομακρύνει στο τέλος τον χρυσαυγίτη με το στεφάνι.

https://www.youtube.com/watch?v=WoAEz9MT9cc
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA