Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία ημέρα ύστερα από το τέλος της δίκης για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι και την καταδικαστική απόφαση για την Εφη Κακαράντζουλα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου δηλώνει ανακουφισμένη, αλλά και αποφασισμένη να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά της. Με αφορμή την προσωπική της περιπέτεια η Ιωάννα θέλει να βοηθήσει όλους τους διαφορετικούς ανθρώπους να σταθούν στα πόδια τους αλλά και να εμπνεύσει την ευαισθησία σε όλους τους υπόλοιπους. Μάλιστα σε συνέντευξή της στο MEGA δεν έκρυψε έναν στόχο της να ασχοληθεί ακόμα και με τα κοινά.

Διαβάστε ακόμη: Οι λευκές μάσκες, η πράξη συμπαράστασης από τις φίλες της Ιωάννας Παλιοσπύρου

«Εκλεισε ένας σημαντικός κύκλος που αποδεσμεύει το μυαλό μου για να συγκεντρωθώ στους στόχους και τα όνειρά μου. Νιώθω ανακούφιση» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Εχει μετριαστεί ο φόβος δεν έχει φύγει. Υπάρχουν ακόμα έρευνες για τους συνεργούς».

Περιγράφοντας τις πρώτες ημέρες της δίκης είπε: «Δεν μπορεί κανείς να προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο. Δεν είχα ιδέα πως θα μπορούσα να αντιδράσω. Λειτουργεί το ένστικτό σου σε αυτές της περιπτώσεις. Ήταν πολύ δύσκολη η πρώτη ημέρα. Αρκετά τα λεπτά της ταραχής και ταχυκαρδίας. Όμως κράτησα τις ισορροπίες. Όλοι μας το αντιμετωπίσαμε αξιοπρεπώς». 

Τα σχέδια της Ιωάννα

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δεν είναι διατεθειμένη να κάνει παύση στη ζωή της, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, όσο διάστημα χρειάζεται για να γίνει η πλήρης αποκατάσταση των τραυμάτων της από την επίθεση της Εφης Κακαράντζουλα με το βιτριόλι. «Σίγουρα τα στάδια για την αποκατάστασή μου είναι πολλών ετών. Οπότε δεν μπορώ να πατήσω παύση από τη ζωή μου. Ότι δηλαδή μέχρι να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση δεν θα κάνω τίποτα. Ξέρω ότι πρέπει να βρίσκω καινούργιους στόχους, από τα πιο απλά, του να πάω έξω να ψωνίσω. Θα κινήσει παράλληλα η επίτευξη των στόχων μου με την ίασή μου».

Περιγράφοντας τους νέους στόχους της ζωής της, ουσιαστικά περιέγραψε από που πήρε έμπνευση: «Την ημέρα που εμφανίστηκε με τη μάσκα φοβήθηκα την αντίδραση. Η εικόνα ίσως τρόμαζε. Μου είναι πλέον πιο εύκολο να κυκλοφορήσω, ο κόσμος θα με πλησιάσει με αγάπη και σεβασμό. θα με κάνει να νιώσω όμορφα και φυσιολογικά. Ο κόσμος δεν είναι εκπαιδευμένος στο πως θα συμπεριφέρεται σε διαφορετικούς ανθρώπους. Έτσι όταν βλέπουμε κάτι διαφορετικό δεν πρέπει να μας τρομάζει, αλλά να προσεγγίζουμε με ευαισθησία αυτά τα άτομα, γιατί θα τους δώσει αυτοπεποίθηση».

Τέλος σε ερώτηση για το αν περνάει από το μυαλό της η ενασχόλησή της με τα κοινά προκειμένου να κάνει πράξη όσα έχει βάλει ως στόχο απάντησε: «Μακάρι να μου δοθεί αυτή η δυνατότητα να προσφέρω. Είναι λίγο πρόωρο ακόμα, συζητάω διάφορα αυτή τη στιγμή, όμως σύντομα θα μπορώ να πω».

«Ανυπομονώ για τη στιγμή που θα βγάλω τη μάσκα»

Τέλος, η Ιωάννα μίλησε για το πότε θα μπορέσει να ζήσει χωρίς μάσκα. «Είναι κάτι που μου έχουν πει οι γιατροί ότι θα γίνει. Δεν θα είναι άμεσα, γιατί όσο διαρκούν τα χειρουργεία, θα τη φοράω. Όμως ανυπομονώ γι΄ αυτή τη στιγμή». «Η δικαίωση είναι ηθική, υπάρχει, αλλά δεν είναι ουσιαστική» κατέληξε για την απόφαση του δικαστηρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA