ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/10/2021 18:35

Ασπρόπυργος: Στο ειδώλιο οι υπεύθυνοι στο κολαστήριο αλόγων- Σοκαριστικές οι καταγγελίες

Οι φωτογραφίες που περιέρχονται στη δικογραφία απεικονίζουν σκελετωμένα ιπποειδή σε έναν χώρο με μπάζα, βρώμικο, χωρίς νερό αφού η περιοχή δεν υδροδοτείται, ανάμεσα τους ένα νεκρό καμένο άλογο, δεμένα ζώα με αλυσίδες

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ασπρόπυργος: Στο ειδώλιο οι υπεύθυνοι στο κολαστήριο αλόγων- Σοκαριστικές οι καταγγελίες
Ασπρόπυργος: Στο ειδώλιο οι υπεύθυνοι στο κολαστήριο αλόγων- Σοκαριστικές οι καταγγελίες
Ανάγνωση:

Ύστερα από πλήθος αναβολών δικάζονται αύριο, Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου, στο Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, οι ιδιοκτήτες μονάδας εμπορίας ιπποειδών στην περιοχή Απρόπυργου - Ελευσίνας, για συστηματική κακοποίηση και χρόνια εγκατάλειψη των ζώων. Τις καταγγελίες έκαναν φιλοζωικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με τις εν λόγω καταγγελίες η μονάδα δεν τηρεί τους υγειονομικούς κανόνες ή τις προϋποθέσεις ευζωίας των αλόγων η άλλων ζώων που έχει στην κατοχή της με σκοπό το εμπόριο. Οι φωτογραφίες που περιέρχονται στη δικογραφία απεικονίζουν σκελετωμένα ιπποειδή σε έναν χώρο με μπάζα, βρώμικο, χωρίς νερό αφού η περιοχή δεν υδροδοτείται, ανάμεσα τους ένα νεκρό καμένο άλογο, δεμένα ζώα με αλυσίδες σε τσιμεντοκολώνες, μια αποθήκη χωρίς παράθυρα και μέσα δεμένα σε τοίχους διάφορα ιπποειδή. Ανάμεσα στα ζώα ένα κλουβί με μια γερακίνα σε άθλια κατάσταση και μέσα στο κλουβί νεκρά ζώα με τα οποία προφανώς την τάιζαν.

Συγκεκριμένα, οι καταγγελίες έγιναν από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών (Ippothesis) το 2016 προκαλώντας την παρέμβαση της αρμόδιας εισαγγελέως πρωτοδικών για την προσταςία των ζώων. Η εθελόντρια, πρόεδρος της Ippothesis, Ρόζα Ρούσου παρέστη στην αυτοψία που διατάχθηκε τότε από την δικαιοσύνη και αναμένεται να παραστεί στη δίκη, όπως και εθελοντές της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας.

Όπως δηλώνει ωστόσο η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ειρήνη Μολφέση, «δυστυχώς με την έλλειψη μεταβατικών διατάξεων του νέου νόμου 4830/2021 και εφόσον δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα τα μητρώα φιλοζωικών σωματείων στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι πιθανόν να μας οδηγήσει σε αποκλεισμό από το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής στη συγκεκριμένη δίκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΛΟΓΟ ΖΩΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ