ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/10/2021 14:44

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για συμπληρώματα διατροφής - Καλεί τους πολίτες να μην τα καταναλώσουν

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), καλεί τους πολίτες να μην καταναλώσουν συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής καθώς θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των χρηστών

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
ΕΟΦ: Προειδοποίηση για συμπληρώματα διατροφής - Καλεί τους πολίτες να μην τα καταναλώσουν
(Πηγή: pexels)
Ανάγνωση:

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), καλεί τους πολίτες να μην καταναλώσουν συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής καθώς θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των χρηστών.

Διαβάστε ακόμη: ΕΟΦ: Απαγορεύει την πώληση συμπληρώματος διατροφής

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Ισπανίας, το προϊόν RHODICOMP capsules και το προϊόν ΗARD MAN capsules διαπιστώθηκε ότι περιέχει δραστική ουσία, χωρίς αυτό να αναγράφεται στη συσκευασία. Τα συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής διαπιστώθηκε πως έχουν τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες ταδαλαφίλη και σιλδεναφίλη, χωρίς αυτές να να αναγράφονται στην επισήμανσή τους.

Πρόκειται για τα εξής δύο συμπληρώματα διατροφής:

  • RHODICOMP capsules
  • ΗARD MAN capsules

Και τα δύο αυτά προϊόντα παρουσιάζονται ως συμπληρώματα διατροφής και είναι πιθανόν να διακινείται στην Ελλάδα και μέσω διαδικτύου. Η χρήση τους θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των χρηστών. Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΟΦ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ