ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/10/2021 21:57

Παραμένει ανοιχτά της Κρήτης το πλοίο με 400 μετανάστες - Αίτημα της Αθήνας να επιστρέψει στην Τουρκία

Το πλοίο με τους 400 περίπου μετανάστες, το οποίο φέρει τουρκική σημαία, πλέει αυτήν την στιγμή σε διεθνή ύδατα - Έχει υποβληθεί από τις ελληνικές αρχές αίτημα προς τη Τουρκία για να αποδεχθεί την επιστροφή του από το υπουργείο Ναυτιλίας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Παραμένει ανοιχτά της Κρήτης το πλοίο με 400 μετανάστες - Αίτημα της Αθήνας να επιστρέψει στην Τουρκία
(Πηγή: glomex)
Ανάγνωση:

Σε θρίλερ εξελίσσεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών , στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης. Σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση το πλοίο με τους 400 περίπου μετανάστες, το οποίο φέρει τουρκική σημαία, πλέει αυτήν την στιγμή σε διεθνή ύδατα. Έχει υποβληθεί από τις ελληνικές αρχές αίτημα προς τη Τουρκία για να αποδεχθεί την επιστροφή του από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σε συνεργασία με τον, κ. Πλακιωτάκη, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έχει ήδη επικοινωνήσει με τις Τουρκικές Αρχές και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επίλυση του περιστατικού. Νωρίτερα το πλοίο εξέπεμψε σήμα SOS μέσω του 112 και μετά από αρκετές ώρες οι λιμενικές αρχές τους εντόπισαν.

Το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, 29 Οκτωβρίου, από το υπουργείο Ναυτιλίας:

«Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη, στη θαλάσσια περιοχή Ανατολικά της Κρήτης, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε για την ύπαρξη Φ/Γ πλοίου με σημαία Τουρκίας, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή με επιβαίνοντες περί τα 400 άτομα τα οποία κατά δήλωση τους απέπλευσαν από την Τουρκία.

Στην εν λόγω επιχείρηση συμμετέχει ένα (01) Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. To εν λόγω Φ/Γ πλοίο, με τη συνδρομή του ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ., οδηγείται σε ασφαλές σημείο. Σημειώνεται ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥΡΚΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ