Μενού
  • Α-
  • Α+

Με το νέο κύμα του κορονοϊού να ανεβάζει την πίεση στο σύστημα Yγείας και να έχει βάλει στο μάτι κυρίως τους ανεμβολίαστους, ξεκινά από τη Δευτέρα (1/11) μια νέα, ύστατη, προσπάθεια ώστε να πειστούν κι εκείνοι ώστε να κάνουν το εμβόλιο. Το πλάνο που θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου προβλέπει καθημερινές αποστολές SMS στα κινητά τηλέφωνα όσων δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, και προβλέπεται να τα λαμβάνουν μέχρι είτε να εμβολιαστούν είτε να νοσήσουν.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τα μηνύματα θα είναι ενημερωτικά και θα παρουσιάζουν τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής από την πανδημία και κατά πόσο επηρεάζονται οι εμβολιασμένοι σε σχέση με τους μη. Παραλήπτες θα είναι 450.000 ανεμβολίαστοι πολίτες και σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τα προσωπικά δεδομένα παραχωρήθηκαν από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.

Τα μηνύματα θα στέλνονται σε εβδομαδιαίο κύκλο, σε μια προσπάθεια να πειστούν ακόμα και οι πιο διστακτικοί πολίτες. Οι αριθμοί των κινητών θα αντληθούν από τους πολίτες που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση. Την είδηση είχε προαναγγείλει και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προσθέτοντας πως θα υπάρξουν και άλλες ενέργειες σε επίπεδο καμπάνιας για τον εμβολιασμό.

Τα SMS προς τους ανεμβολίαστους

Μήνυμα κάθε Δευτέρα: «Σύσσωμη η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού κατά της covid-19. Μπορείς και εσύ να γίνεις μέρος της λύσης. Κλείσε τώρα το ραντεβού σου για εμβόλιο στο emvolio.gov.gr».

Μήνυμα κάθε Τρίτη: «Τα παιδιά μας πρέπει να είναι ασφαλή στο σχολείο τους. Να υλοποιήσουν τα όνειρά τους. Στο δικό σας χέρι είναι να τους δώσουμε ένα ασφαλές μέλλον. Εμβολιάσου μαζί με την οικογένειά σου».

Μήνυμα κάθε Τετάρτη: «Σήμερα 7 στους 10 διασωληνωμένους ασθενείς από covid είναι άνω των 60 ετών και 9 στους 10 είναι ανεμβολίαστοι. Αν ανήκεις σε μια από τις δύο ομάδες κλείσε τώρα το δικό σου ραντεβού για να μπορείς να πάρεις την ζωή σου πίσω».

Μήνυμα κάθε Πέμπτη: «Περισσότεροι από 6,5 εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες εμπιστεύτηκαν την επιστήμη και έκαναν το εμβόλιο για την covid-19. Εσύ και η οικογένειά σου μπορείτε να νιώσετε περισσότερο ασφαλείς και σίγουροι. Πάρτε την ζωή στα χέρια σας κάνοντας το εμβόλιο ενάντια στην covid-19».

Μήνυμα κάθε Παρασκευή: «Οι ανεμβολίαστοι έχουν 13 έως 20 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά και να διασωληνωθούν από τους εμβολιασμένους. Εσύ θα μείνεις ανεμβολίαστος;».

Αντιδράσεις για την καμπάνια με τα SMS

Αμφιβολίες για το κατά πόσο το συγκεκριμένο μέτρο θα μπορέσει να φέρει αποτελέσματα εξέφρασε ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας LSE, Ηλίας Μόσιαλος, λέγοντας πως ο κόσμος έχει ενημερωθεί επαρκώς μέχρι τώρα. «Δεν ξέρω αν θα πετύχουμε καλύτερα ποσοστά μέσω των sms αλλά δεν τη θεωρώ καλή ιδέα. Δεν ξέρουν οι πολίτες τι πρέπει να κάνουν μετά από βομβαρδισμό ενημέρωσης τόσο καιρό; Χρειάζονται το sms; Μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα θα έχει» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 δίνοντας μία άλλη οπτική της συγκεκριμένης καμπάνιας.

Ενημέρωση και για την τρίτη δόση

Πέρα από την καμπάνια πειθούς, sms έχουν αρχίσει να λαμβάνουν και αρκετοί πολίτες άνω των 50 ετών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Ο λόγος είναι για να ενημερωθούν πως πλέον μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους για να κάνουν και την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA