Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για τις αναζητήσεις στο Διαδίκτυο ανθρώπων που θέλουν να ασκήσουν βία κατά των συντρόφων τους χωρίς συνέπειες. Η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου, παρουσίασε τα στοιχεία στον απόηχο της 13ης γυναικοκτονίας για το 2021, της Νεκταρίας που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον πρώην σύζυγό της στην Ιεράπετρα

Διαβάστε ακόμη: Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Ο Απόστολος Λύτρας δικηγόρος των παιδιών της Νεκταρίας

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ η κυρία Αργυρίου σημείωσε ότι μέσα στην πανδημία αναζητήθηκε 163 εκατ. φορές στο ίντερνετ το «πώς να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς να το καταλάβει κανείς». «Έχουμε μια δεύτερη πανδημία, αυτή της έμφυλης βίας, την οποία πρέπει να διαχειριστούμε με σοβαρότητα γιατί δυστυχώς τα περιστατικά πληθαίνουν, και η μια τραγωδία δίνει τη σκυτάλη στην άλλη» τόνισε η ψυχολόγος, διευκρινίζοντας ότι στην αύξηση των βιαιοπραγιών και των δολοφονιών έχει παίξει ρόλο η πανδημία.

«Η βία έχει μπει μέσα στα σπίτια. Πρέπει να υπάρχει υποστηρικτικό περιβάλλον, για να μπορέσει η μάνα, η σύζυγος, η σύντροφος να στηριχθεί για να εγκαταλείψει το δυνάστη. Δολοφονούνται και αφήνουν πίσω υποχρεώσεις αφήνουν πίσω παιδιά. Πρέπει αυτές οι γυναίκες να υποστηριχτούν από την πολιτεία» υπογράμμισε η κυρία Αργυρίου. «Δεν υπάρχει σεβασμός και υπομονή στις σχέσεις, πρέπει να βγούμε καλύτεροι από την πανδημία. Να ασχολούμαστε καθημερινά με το πώς θα γινόμαστε καλύτεροι», πρόσθεσε. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA