Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναχρονιστικό και σεξιστικό παραλήρημα από άμβωνος του ιερού μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου, του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου, που τα... έβαλε με όσους χρησιμοποιούν τον όρο «γυναικοκτονία» και ζήτησε από τις γυναίκες να κρατούν το στόμα τους κλειστό όπως έκαναν οι γυναίκες πολλές δεκαετίες πίσω

Θέλοντας να καταδείξει τη δυναμική της λέξης «μητέρα» κατάφερε με τα λόγια του να υποβαθμίσει πλήρως τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και την οικογένεια. «Η συζυγία το μεγαλύτερο κόσμημα στη γυναίκα» είπε χαρακτηριστικά και ανέτρεξε στα χρόνια που οι γυναίκες έπρεπε να κρατούν το στόμα τους κλειστό. «Λένε οι γυναίκες πως, σεβασμιότατε, οι άντρες μας πολλές φορές μας ταπεινώνουν….στο χέρι σας είναι να μεταδώσετε, να μεταγγίσετε αυτό που είστε! Έλεγαν οι μανάδες μας, ακούστε παιδιά μου, εμείς οι γυναίκες ό,τι θέλουμε κάνουμε, αρκεί σε κάποια στιγμή να έχουμε το στόμα μας κλειστό και μετά θα γίνει αυτό που εμείς θέλουμε. Έχει δύναμη η γυναίκα, γιατί έχει αισθήματα που δεν έχει ο άνδρας».

Ο Μητροπολίτης Παύλος ανέφερε στον λόγο του ένα περιστατικό με κάποια έφηβα κορίτσια που τα είδε μεθυσμένα για να μιλήσει για κατάντημα! «Πονάς για τις ψυχές και το κατάντημα. Είναι κατάντημα της μητέρας...».

Ενώ σε ένα ακόμη παράδειγμά του θεώρησε αδιανόητο να έχει αυξηθεί τόσο ο αριθμός των διαζυγίων στην Ελλάδα, αναφέροντας «ένας απόφοιτος του τότε ΤΕΙ Κοζάνης που τον επισκέπτεται συχνά του ανέφερε πως “η μάνα μου πάτερ σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι μου γιατί ο πατέρας μου έκανε μια παρατυπία…και πού πάει, τον ρώτησα 60 χρονών γυναίκα….Στη Θεσσαλονίκη για να γραφτεί σε μια σχολή! Εκεί φτάσαμε! Και δε λέει το παιδί μου…το σπλάχνο μου».

«Εμείς ξέρουμε ανθρωποκτονία όχι γυναικοκτονία»

Αναφερόμενος στις 13 γυναικοκτονίες μέσα στον χρόνο στην Ελλάδα δεν έδειξε να αποδέχεται τον όρο καθώς όπως σημειώνει και το kozanimedia, τόνισε πως: «Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν… γυναικοκτονία λέει…πού να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να γελάσει ή μάλλον να καγχάσει…γυναίκα δεν είσαι άνθρωπος; Εμείς ξέρουμε ανθρωποκτονία….αφού δεν είσαι άνθρωπος τι είσαι;».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA