Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, έπειτα από τις πληροφορίες που αναφέρουν πως τα σημερινά κρούσματα του ΕΟΔΥ κατέγραψαν περισσότερα από 5.100 κρούσματα. Στη σύσκεψη για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορoνοϊού συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, οι υπουργοί της Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Ακης Σκέρτσος και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ενημερώνει την πολιτική ηγεσία και τους αξιωματούχους της κυβέρνησης για το πώς έχουν διαμορφωθεί τα νέα υγειονομικά δεδομένα, έπειτα από την ενημέρωση που έλαβε σήμερα και ο ίδιος. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τον αριθμό που ξεπερνάει τις 5.100 κρούσματα, τότε μιλάμε για νεό ρεκόρ άνευ προηγουμένου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις κινήσεις που θα πρέπει να ακολουθήσουν μπροστά στο σενάριο ενός «μαύρου» Νοέμβρη. 

Συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Να σημειωθεί πως το πρωί, ο Ακης Σκέρτσος συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη για την ενίσχυση του ΕΣΥ, που ήταν και η κουβέντα το πρωί με τους περιφερειάρχες. Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης υπογραμμίστηκε η σημασία των ελέγχων, όχι μόνο όσον αφορά την είσοδο εμβολιασμένων πολιτών σε αμιγείς χώρους, αλλά και για την επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας.

Τις επόμενες εβδομάδες η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα εντατικοποιήσουν σε ολόκληρη την επικράτεια τη διενέργεια ελέγχων για την τήρηση των μέτρων πρόληψης διασποράς του κορονοϊού, με την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες.

Στην κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές υπάρχει έντονος προβληματισμός, ενώ το Σάββατο είχε σημειωθεί το προηγούμενο -όπως φαίνεται- ρεκόρ κρουσμάτων με 4.696 νέα κρούσματα, 404 διασωληνωμένους και 38 θανάτους. 

Ανησυχία για τα ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία - Ερχονται μέτρα σε επιβαρυμένες περιοχές

Ανησυχία έχουν προκαλέσει οι επιδημιολογικοί δείκτες του Οκτωβρίου με τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται. Μέσα σε έναν μήνα πάνω από 1.000 πολίτες εξέπνευσαν στα ελληνικά νοσοκομεία, τη στιγμή που ανεβαίνει ο αριθμός των διασωληνωμένων, αποτυπώνοντας ξεκάθαρα την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Στο πλαίσιο ενίσχυσης των περιφερειακών νοσοκομείων, ιδιαιτέρως σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπου η επιδημία «βράζει», αποφασίστηκε να δοθούν κίνητρα για ένταξη των γιατρών στο δυναμικό των μονάδων υγείας.

Τα σενάρια που ακούγονται

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κλείσει η μουσική σε χώρους εστίασης και να επιτρέπονται μόνο καθήμενοι στη διασκέδαση, σύμφωνα με πληροφορίες. Ταυτόχρονα διαρρέεται πως θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα σε εστιατόρια, καφέ, μπαρ και γενικά στους χώρους συνάθροισης κοινού με αυστηρούς ελέγχους στα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Όσον αφορά τους εξωτερικούς μεικτούς χώρους διασκέδασης, οι ειδικοί δεν αποκλείεται να ζητήσουν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές όπως συγκεκριμένο ύψος στα προστατευτικά που υπάρχουν λόγω χειμώνα. Σε ό,τι αφορά στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, οι ειδικοί αναμένεται να προτείνουν αυξημένο έλεγχο, με τη διενέργεια rapid test τρεις φορές την εβδομάδα με δική τους οικονομική επιβάρυνση, πληροφορίες αναφέρουν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA