Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα απίστευτο σχόλιο για όσα εκτυλίχθηκαν το Σάββατο, 30 Οκτωβρίου, σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα, όπου ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, δέχθηκε επίθεση από ιδιοκτήτη ταβέρνας όταν ζήτησε να γίνουν έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμού, έκανε ο δήμαρχος Μετεώρων, Θοδωρής Αλέκος. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Λέσχη 97,6 ο κ. Αλέκος χαρακτήρισε διαφήμιση ό,τι έγινε στην ταβέρνα της πόλης και γελώντας περιέγραψε τι του είπε μια δημοσιογράφος που του τηλεφώνησε.

«Πέρα από όλο αυτό τον θόρυβο έγινε και μια διαφήμιση για την περιοχή», ανέφερε ο δήμαρχος Μετεώρων. «Διαφήμιση ή δυσφήμιση;» τον ρώτησε η δημοσιογράφος και εκείνος επέμεινε: «Διαφήμιση. Εμαθαν την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα και κάποιοι που δεν τα ήξεραν. Με παίρνουν από ένα κανάλι, είμαι σε μια ταβέρνα και μου λέει “δέρνουν και εκεί;” το είπε τόσο ωραία. Τους είπα “ελάτε να σας κάνω το τραπέζι”».

Βασιλακόπουλος: «Μου στέλνουν μηνύματα "να πάθεις τον καρκίνο της Φώφης"»

Απειλές κατά της ζωής του, εμετικά μηνύματα και bullying άνευ προηγουμένου καταγγέλλει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής, που είναι και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, δέχθηκε επίθεση σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα, ενώ αποκάλυψε και τα όσα βιώνει κάθε μέρα από τους... haters.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 «είναι άλλο θέμα να διαφωνείς κι άλλο να μην εφαρμόζεις τον νόμο όπου έχει βάλει η πολιτεία», τόνισε προσθέτοντας ότι «θα γίνουμε ζούγκλα αν ο καθένας κάνει ότι θέλει». Αναφερόμενος στο περιστατικό ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως τους έκανε εντύπωση που δεν έκαναν σε κανέναν έλεγχο για πιστοποιητικά εμβολιασμού στο κατάστημα. Το θέμα έθεσε ο κ. Λουκίδης, σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, ο οποίος τελικά αποφάσισε και πήγες και τους είπε πολύ ευγενικά ότι αυτό που κάνετε είναι επικίνδυνο.

Τότε, υποστηρίζει πως ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας όταν άρχισαν να διαμαρτύρονται για την κατάσταση, είπε στους 25 επιστήμονες πως δεν μπορούν να παραμείνουν στο σημείο και άρχισε να μιλάει άσχημα στον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Πνευμονολογίας. «Όταν μας έδιωξαν από το μαγαζί, τους είπα ότι αυτό το θέμα θα το βγάλω στα κανάλια» κάτι που προκάλεσε την έκρηξη, πιθανόν του καταστηματάρχη, ο οποίος του είπε «δεν θα σε φοβηθώ» και «με απείλησε ότι θα μου κάψουν το αυτοκίνητο», ενώ ανέφερε ότι δέχτηκε και απειλές για την ζωή του.

Από το περιβάλλον του καταστήματος, αναφέρουν: «Όταν σηκώθηκαν να φύγουν, άρχισαν να βρίζουν γιατί δεν κάναμε έλεγχο στο τραπέζι τους. Δεν τους επιτεθήκαμε, δεν έπεσε κανένας, απλά τους είπαμε "περάστε έξω κύριοι, φύγετε, δεν σας θέλουμε στο μαγαζί". Έκατσαν, έφαγαν και μετά από δύο ώρες μας έκαναν σκηνικό. Αν μας το έκαναν στην αρχή, θα τους έβγαζα το καπέλο. Όλο το μαγαζί τους έκραζε, τους έβριζε γιατί ήταν προκλητικοί. Η εταιρεία που τους έκανε το τραπέζι, μας είχε ενημερώσει ότι είναι εμβολιασμένοι. Εμείς κάνουμε κανονικά τους ελέγχους, πάντα. Πριν έρθει η συγκεκριμένη παρέα, πέρασε και η αστυνομία και έκανε έλεγχο, είχαμε μέσα 10 παρέες και είχαμε και έξι που κάθονταν έξω γιατί ήταν ανεμβολίαστοι. Για εμάς έχει λήξει το θέμα».

Παράλληλα, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως «δεν πίστευα ποτέ στη ζωή μου ότι θα δέχομαι απειλές για τη ζωή μου και της οικογένειάς μου κι ότι θα χρειαζόμουν αστυνομική προστασία. Μου ζητάει η οικογένειά μου να μην ξαναβγώ στα κανάλια» και παρέθεσε ορισμένα από τα μηνύματα που του στέλνουν διάφοροι είτε μέσω mail είτε μέσω των social media. Ξυπνάει κάποιος στις 6:08 το πρωί και μου στέλνει μήνυμα "Βασιλακόπουλε, ψόφα" και "Πρόσεξε τα λόγια που ξεστομίζει το βρωμόστομά σου, κυριολεκτικά μιλάω θα σε φάει το μαύρο φίδι. Αντε ψόφα, βγάλε τον καρκίνο της Φώφης εσύ και τα παιδιά σου"...».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA