Μενού
sarigiannis
Δημοσθένη Σαρηγιάννης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εφιαλτική πρόβλεψη για απότομη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 10.000 ημερησίως, έκανε ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης με δηλώσεις του στο MEGA. Με φόντο την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, όπου ήδη ακούγονται φήμες για πολλά περισσότερα κρούσματα από τις 5.499 που καταγράφηκαν την Δευτέρα, ο καθηγητής, δεν δίστασε να αναφέρει πως η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, μπορεί και να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις του: 

«Αν δεν κάνουμε κάτι είναι απόλυτα εφικτό να δούμε νούμερα της τάξεως των 10.000 κρουσμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση προχωράει στη λήψη μέτρων που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα μέτρα στοχεύουν κυρίως τους ανεμβολίαστους αλλά το σημαντικό είναι ότι αυξάνεται ο αριθμός των τεστ που θα γίνεται. Η αύξηση του αριθμού των τεστ μπορεί αναχαιτίσει την ταχεία ανάπτυξη της διασποράς».

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, πιθανή αποκλιμάκωση θα έρθει από τον Δεκέμβριο, μόνο όμως αν τηρηθούν αυστηρά όλα τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν άμεσα από τον υπουργό Υγείας. «Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα μείνουμε σε αυτά τα νούμερα. Μετά από αυτή τη φάση θα μπορούμε να δούμε αποκλιμάκωση», σχολίασε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA