Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη σύλληψη γιατρού και μάλιστα Διευθυντή του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Αθηνών, προχώρησε η αστυνομία, με την κατηγορία ότι εισέπραττε «φακελάκια» πριν, αλλά και μετά από χειρουργικές επεμβάσεις. Οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και το επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις. Η δράση του γιατρού καταγράφηκε σε κάμερα με τα βίντεο να δημοσιοποιούνται μέσα από την εκπομπή «Live News» στο MEGA. Τα ντοκουμέντα φέρνουν στο φως τη δράση του γιατρού επί μήνες. Μάλιστα, η κάθε καταγγελία συνοδεύεται και από αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο, με τα χρήματα τις περισσότερες φορές να βρίσκονται μέσα σε φακελάκι και άλλες να πηγαίνουν από χέρι σε χέρι.

Ο κατηγορούμενος γιατρός έχει συλληφθεί, ωστόσο αρνείται τα πάντα και υποστηρίζει ότι όσοι του έδωσαν χρήματα το έκαναν από μόνοι τους, χωρίς εκείνος να τους ζητήσει οτιδήποτε. Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο διευθυντής γιατρός του νοσοκομείου απέσπασε μόνο από 5 περιπτώσεις που ταυτοποιήθηκαν 1.600 ευρώ, με τις έρευνες για τη δράση του να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και τους αστυνομικούς να συγκεντρώνουν συνεχώς βίντεο που δείχνουν τις επίμαχες δοσοληψίες.

Το χρονικό της παράνομης δράσης του γιατρού

Τον Ιούλιο του 2020, ασθενής καταγγέλλει ότι αναγκάστηκε να δώσει το «φακελάκι» για να κάνει εγχείρηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο  γιατρός του είχε ξεκαθαρίσει πως εάν δεν πληρωνόταν εξτρά, δεν θα έμπαινε στο χειρουργείο. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, έγιναν στην αστυνομία άλλες 8 καταγγελίες από ασθενείς και το στενό τους περιβάλλον. Όλοι τους τονίζουν ότι εκβιάστηκαν από τον γιατρό και πείστηκαν να του δώσουν «φακελάκι».

Στα αποκλειστικά βίντεο του Live News φαίνεται ο γιατρός να κάθεται στην ίδια θέση και να έχει απέναντι, είτε τους ασθενείς, είτε στενούς συγγενείς τους. Σε όλες τις περιπτώσεις οι τσάντες ανοίγουν και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι φάκελοι καταλήγουν στα χέρια του, με τον γιατρό σε όλες τις περιπτώσεις να ευχαριστεί και να εύχεται περαστικά. Ο διευθυντής του νοσοκομείου φαίνεται άλλες φορές να αφήνει τα χρήματα για λίγο στο γραφείο και άλλες να τα βάζει στα γρήγορα μέσα στις τσέπες είτε του παντελονιού του, είτε της χειρουργικής ποδιάς του.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, στις 24 Σεπτεμβρίου του 2020, βρέθηκε σε ξαφνικό διπλό έλεγχο στο γραφείο του στο νοσοκομείο, αλλά και στο σπίτι του, το ποσό των 54.350 ευρώ καθώς και 4.845 αμερικανικά δολάρια. Ο μεγαλογιατρός υποστηρίζει ότι δεν ζήτησε ποτέ χρήματα στην καριέρα του και για τα επίμαχα βίντεο τονίζει πως κάποιοι του έδωσαν «φακελάκια» για ένα γεύμα επειδή, όπως λέει, αισθάνονταν υποχρεωμένοι που τους έσωσε τη ζωή. Κάτι πάντως που οι ασθενείς και οι συγγενείς τους διαψεύδουν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA