Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην άσκηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με βάση την οποία αποφυλακίστηκε ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης, προχώρησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μωϋσίδης. Το θέμα έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Α.Π., Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος είχε ζητήσει να του διαβιβαστεί στο σκεπτικό της επίμαχης απόφασης προκειμένου να εξεταστεί αν μπορεί να ασκηθεί αναίρεση.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χ.Μωϋσίδης στον οποίο ανατέθηκε η υπόθεση, αφού μελέτησε το σκεπτικό ζήτησε την αναίρεση, η οποία θα κριθεί από το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα. Σε περίπτωση που και το Ποινικό Τμήμα υιοθετήσει την εισαγγελική άποψη, η υπόθεση θα επιστρέψει στο πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, το οποίο με διαφορετική σύνθεση θα εξετάσει από μηδενική βάση το αίτημα του κατηγορούμενου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατέλης καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA