Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί το «καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου» να άργησε λίγες ημέρες να έρθει αλλά τελικά ήρθε και έφερε μαζί του υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και μπόλικη υγρασία. Αυτές οι καιρικές συνθήκες που ουσιαστικά ξεκίνησαν από χθες θα συνεχιστούν μέχρι τουλάχιστον και την Παρασκευή. Οι νοτιάδες θα αφήσουν το «αποτύπωμά» τους σχεδόν σε όλη την χώρα, αφού ο υδράργυρος κατά τόπους (κυρίως στη βόρεια Κρήτη) θα φτάσει ακόμα και τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό, ωστόσο, που καιρικά έχει αρχίσει και έχει ενδιαφέρον είναι μια ψυχρή εισβολή που φαίνεται να φτάνει μέχρι και την περιοχή μας στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Ο Σάκης Αρναούτογλου, μάλιστα, στην πρόγνωσή του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο από αυτή την ψυχρή εισβολή να επηρεαστεί και η Ελλάδα αν και είναι ακόμα νωρίς για να ειπωθεί κάτι τέτοιο με σιγουριά.

Ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρθηκε σε θερμή γλώσσα, που θα φτάσει μέχρι και τη Μαύρη Θάλασσα προσθέτοντας ότι στα πιο κεντρικά, βόρεια και δυτικά τμήματα της Ευρώπης θα κατέβει μια ψυχρή μάζα μέχρι και την Ιβηρική Χερσόνησο και τη Δυτική Μεσόγειο. «Αυτή η κατάσταση θα φτυαρίσει ζεστό αέρα προς την περιοχή μας, πρόσκαιρα όμως, γατί κυρίως από βδομάδα, προς τα μέσα της εβδομάδας επίκειται μια ψυχρή εισβολή σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. Θα δούμε αυτή αν θα μας επηρεάσει, θα το δούμε τα επόμενα 24ωρα αυτό», ανέφερε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA